天涯明月刀(台服)緊急召集!!! 聽朝10點開始 為期14日資格申請 9月13號開SER

683 回覆
16 Like 19 Dislike
咁講法五毒比起太白優勢唔明顯 (除左我覺得五毒型啲)

五毒最叻既單挑太白都唔弱
玩神威做坦
有冇陸服老手介紹下D職有咩優缺點?
五毒單挑既話排名都靠中後
優點缺點難講,講下職業特色
太白五毒上面有講

唐門(傀儡+飛鏢+扇),遠程脆皮,玩法基本就係不斷拉開距離同避技能再拉距離咁輸出,你當lol既adc,之前版本有個問題係唐門未打死個坦就比坦消耗死,陸服新版本唐門傷害大buff,不過容錯率都係低,操作難度高

真武(雙劍+影子),分全輸出同坦,全輸出for pve,坦for pvp,主要玩折磨,影子攻擊要用氣息黎避,氣息處理唔好用晒=準備比真武連死,combo控制時間當對手冇晒解控同定力極長,傷害即使係坦型都好可觀,好多人話坦型係pve毒瘤,但係你課夠金一樣有輸出,但全輸出型就真係pvp(單挑)冇得玩,團戰還好因為好多群攻,算係半遠程職業,操作難度高,好講預判既職業

其他職業等等再講,係陸服清緊周常
唔該晒 希望巴打講下丐幫同神威
因為我都陸服開左一年就無玩
神威(矛+弓): 坦職業,霸體技能多,combo比較單一,打完combo一係食傷等對面combo完一係成功走路拖CD,解控係霸體5秒,好多時會食住傷咁輸出,團戰作用唔大,1v1一直都係中上遊咁樣,PVE需求大,負責拖住boss仇恨+面向既核心角色,雖然係坦,但係傷害相當可觀,但係打法比較單一所以上限冇咁高,容錯率高,操作難度低。順帶一提,個人認為神威動作最型,下下攻擊都到晒肉,想打爆你咁既感覺

丐幫(酒+拳): 坦職業,最新陸服丐幫大改,我冇點玩過所以唔多講,台服上線應該係舊版,呢到講下舊版。霸體技能多,團戰作用唔大,係岩岩出丐幫個陣非常強,之後就沒落到現版本,就算大改都好聽講都係麻麻。職業比較似一個格鬥家,但係點解會話丐幫唔得,主要係因為每個職業都有克制佢既技能,本身係一個節奏好快既職業,但係好容易比人斷節奏,先手能力亦比較低。但係丐幫係走路方面係相當厲害既職業,曾經試過線下比賽(劍蕩八荒),丐幫一直走路唔同真武正面交鋒,最後平局,但係因為丐幫1v1排名比較高所以判丐幫嬴。pve體驗低,因為好多人都認為丐幫pve傷害好低所以唔願意同丐幫組隊,就算組左丐幫都會叫丐幫去做打雜(姐係搞店D副本機制),團戰體驗都低,但係我個人都幾鍾意丐幫,主要因為動作都幾型,拳拳到肉既感覺
咁五毒直頭無野勁
其實1v1冇話邊隻職特別勁特別廢,1v1去到高段位(登峰之後)其實都差不多,勁唔勁睇你主要睇你課得多唔多,次睇技術,最後先睇職
天香(傘+劍) : 唯一奶職業(移花唔係),有兩種模式,劍同奶,推薦玩坦型奶,因為去到後期PVE就算全坦都夠奶水,半坦都OK輸出高少少但係會脆D,全輸出除非信仰否則不了 操作簡單,劍模式combo同玩法都單一,都係用晒所有招就開始走路,先手能力亦相當高,但係都係因為玩法比較單一所以上限低,PVP中上遊,團戰體驗還可,PVE前期多數奶,後期戰力高過隊入面其他奶可以玩劍

神刀(大刀+鷹):2016年陸服公測出既新職,岩岩出個陣可以話係相當可怕既存在,主要因為非常高傷既無限連所以好強勢,除左太白因為技能上既克制,其他所有職業都可以話同呢個職37開,天香甚至係神刀面前毫無勝算(當時神刀超越5000功力都可以穩嬴天香),未知台服會唔會係呢個版本開始,但個一季結束後神刀就被大nerf,連招限制大增,去到現版本依然都係tier 3。霸體技能都幾多,主要玩霸體呃技能,pve係全職業入面輸出最高(應該同全輸出真武55),團戰體驗低
巴打分析得咁好, 要求置頂
我諗最後都係太白同真武最受歡迎
好想玩 但返工好忙
其實都係隨便9up下
你會發覺點解我講到每個職1v1都好似回合制咁打完一套combo就走路,事實上真係咁,高中端場分別就係高端既人會更了解幾時係自己既回合,幾時差唔多到人地既回合唔應該上,點樣安排技能順序去極大化自己回合既控制時間同傷害
返工又想玩online game 先應該玩天刀 日常好快做完
搞到唔知玩咩職好
【狂賀】本次限量封測金鑰己全數發送完畢! ◀

感謝八荒少俠們的熱情參與,短短不到四天的時間,
限量封測金鑰己全數索取一空,供不應求。

屌 等個客服等左咁耐都冇 宜家話冇晒
請問巴打 呢隻game 打擊感重d 還是劍靈比較重
等佢復 可能會額外比你 吊9佢個爛系統
我冇玩過劍靈 我整係鐘意玩國風既game
一定係劍靈喇
睇大陸直播見人玩過,個主播話隻GAME 好食錢㗎喎
幾時公測
Online game 而家會唔會好快執
封測到幾號都未講

如果想追d 土豪既話 真係要洗好多錢,因為佢地唔打副本 唔做生活 乜都係洗錢黎提升

但持之以恆,keep住打副本 做生活 起碼都到中等

執唔執答你唔到wor
隻GAME點賺錢
有冇奇遇or 好似九陰生活玩到tier1會暴富咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞