好想有返小學去秋季旅行嘅感覺

262 回覆
4123 Like 23 Dislike
好懷念 前一晚買定曬勁多零食野飲
放到個書包漲曬
然後夜晚返唔著勁早起身
記得小一第一次去興奮緊張到係屋企食完早餐冇耐嘔返出黎
前一晚會眼光光訓唔著
興奮到嘔係咩玩法
年年學校旅行都暈車
etv 親愛的傻校長
小學個6年旅行都係去同一個營 係港島東個邊
一係玩捉 一係打乒乓波
最記得係為左同鐘意既男同學坐 專登打尖上旅遊巴
你幾歲? 仲讀緊初中?
唔止期待出發
前一晚要去樓下買零食
果日全日上堂已經好期待快d到夜晚去買零食
我到今時今日都會暈車浪,一定唔可以睇書/寫野
以前有同學可以係旅遊巴到抄埋功課
特登去買架老翻嘅激鬥戰車去同同學撞

之後架車真係飛左落山
個陣真係好好玩
不過真係逝去感情留不住
我初中三年都係去CAMP,冇去BBQ
不過去CAMP仲好玩

到咗高中三年就去BBQ
明明前個幾屆都可以俾班代表去揀去邊,不過得好少選擇
有石澳,大浪灣(香港島),香港仔郊野公園,清水灣郊野公園
間中學係港島區,所以選擇少都正常
基本上就每年中四五六一齊夾,每人揀一個地方輪流去

但係到咗我地個屆連揀都冇得揀
中四去石澳,第一年去邊都冇所謂啦,返正度度差多
中五去大浪灣 有去過石澳同大浪灣既人都知,兩個地方好近,都係海灘+BBQ場
但係中學活動唔俾落水玩,驚你出事,咁去多次海灘有咩意思
而且大浪灣仲細過石澳,BBQ場好細 設施又差
中五個時大半級人都好唔想去大浪灣,去過石澳再去大浪灣有咩意思
不過中五個時冇出聲

去到中六,老師決定再去石澳
屌,中四先去過,當我地失憶
中六個年我做班代表,我叫埋其他班代表一齊向負責老師抗議
最後成功爭取改去香港仔郊野公園
往事只能回味
小學個陣手執一包薯圈/芝士圈/牛仔片就大把fd 架喎
馬鞍山郊野公園
最鍾意去北潭涌day camp可以踩單車射箭
屌你老味冇朋友呀
小學真係好開心
係架車到已經杯到佢粒聲唔岀
分組活動仲要同老師一組
夜晚仲帶埋囡囡一齊玩趕左佢岀房
97年都唔好後去邊
09年有豬流感 一生人一次嘅小學畢業營就咁無咗
小學雞有熱氣食物=監躉有煙仔=大晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞