好想有返小學去秋季旅行嘅感覺

262 回覆
4123 Like 23 Dislike
91年
一定係90後最慘
最期待既小六畢業旅行
撞正2003年沙士
本人同意果段好有feel
以前帶相機果個係最威威
梗係叫啲女人燒嘢食
之後同班兄弟去玩 玩完返黎就有得食
中學個陣都好開心 前幾日一定成班fd去街市掃貨bbq
我記得小學年年都去同一個地方 冇乜感覺
小學去旅行既時候會成班同學會係旅遊巴到唱歌
諗返起覺得好低能但好開心
中學開心D 特別係高中玩黎玩去都係果班玩到熟哂
我92年 我嗰屆個小六畢業camp都取消左
好遺憾
因為「小時候,幸福係一件簡單嘅事;長大後,簡單係一件幸福的事」
木蘭花。擬古決絕詞
納蘭性德

人生若只如初見,
何事秋風悲畫扇。
等閒變卻故人心,
卻道故人心易變。

驪山語罷清宵半,
淚雨零鈴終不怨。
何如薄倖錦衣郎,
比翼連枝當日願。
搞到我都好傷感
小學同啲女仔玩 我鐘意個個女仔踢到我隻腳瘀晒 好懷念
我讀嗰間中學嗰啲禽獸嚟,係郊野公園 對啲經過嘅車掟石頭,痴撚線㗎 ......
仲好記得果年秋季旅行
個個都飲哂自己帶支水好口渴
跟住校長就話佢有個橙 D橙肉就分哂俾我地
之後佢自己就食橙皮 仲分咗俾大家 仲問我地可唔可以吃苦
有咁多包薯片,可以收o靚
初中果時傻仔玩bbq,因為唔識起爐,哂左勁多時間。
下一年就醒目左,叫條友帶gas爐打邊爐,以為有得打住邊爐玩三國殺。點知條友帶左電磁爐,要插電
小學係興奮
但中學無人同你一組真係唔去算
我屌
2種風味黎
小學通常無得BBQ,一定係帶薯片蝦條朱古力
一齊食,之後踢下西瓜波玩下何仔宮
最多買下郊野公園士多D濕鳩竹蜻蜓同臭到仆街既吹膠波玩
但都好爽,最重要係同班老死一齊9行9吹9食
2個字形容:童真

中學尤其高中後,多數變左班會活動性質
BBQ為主,分工合作買野拎野
透爐燒野食,有時D老師又黎打下牙骹偷下野食
男男女女甚麼暗戀明戀公認一對一定俾人玩俾人做
坐埋一齊燒下野,怕怕醜醜
2個字形容:青澀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞