好想有返小學去秋季旅行嘅感覺

262 回覆
4123 Like 23 Dislike
高中揀嚟揀去都係自己學校附近算
呢個POST
d中小同學已經好多都有ig, 但已經唔會聯絡
有幾個同學真係咁樣
諗起都好笑,不過係中學
前一晚已經買哂野BBQ
成班去其中一個同學屋企訓,第2朝一齊番學出發

點知6個人都唔拎得雪櫃袋肉
結果全日on99咁

勿相認
永遠都記得小學秋季旅行,水壺啲水飲哂,又熱又口渴,差啲喊出嚟之際,當年個好朋友話佢有野比我飲但唔知我肯唔肯飲,我話除咗尿我咩都飲,結果佢喺背囊拎咗個漢堡包出嚟,話入面有啲茄汁,叫我頂住檔先
多口問一句可唔可以聚一聚啦
有既 會去新娘潭 城門水塘
咁撚抵死呀
細個個時有套教育電視係講個碌柒小學生去秋季旅行成程扮COOL之後仆街碌左落渠定邊冇人知

去到好後先比人救仲扮COOL....懷疑就係呢套野傳播扮COOL...攪到D小學生係咁扮COOL
一來其實已經間唔是有人出聲約,但好多人都唔大反應
二來感覺都同以前唔同哂,出黎食飯真係食下飯,冇話咩特別開心
就好似細個拍拖,puppy love好似好開心, 都係回億黎, 以後拍拖邊有得好似以前咁咩都唔洗煩
好似細個睇卡通片, 只係回億, 依家睇番都睇唔落
週記
次次去完秋季旅行都要寫
我記得啦
未必有之前既感覺 但至少可以聚一聚
中學開心啲,成班一齊搞班際旅行,唔係跟學校,係自己搞,唔會有通告,唔會有老師跟
班上總有幾個窮鬼,唔好話渡假屋,船飛都無錢俾
但又無人歧視佢,仲會幫佢夾埋錢

大個咗,唔好話機票,你試下人蛇唔夾屋租,個trip唔洗去
最開心係可以前一晚去買零食,細個屋企環境唔係特別好,能夠一次過買幾款鍾意既零食真係好開心。

就算去沙灘定效野公園都好開心好興奮

大個咗就算坐飛機都都無呢種感覺了。
第一次去未去過既國家/城市,玩未玩過既野
都有緊張心動既感覺
可能我太幼稚
上車又唱歌又1q題又笑話
前一晚又訓唔著
新鮮感真係好重要
仲揸住部psp打芒亨
以前中學咪又係打機
成班fd帶哂psp 連gvg 芒亨
去旅行玩抖音
訓唔著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞