12歲213公分!「移動的高牆」讓其他孩子絕望…根本摸不到球啊

271 回覆
526 Like 10 Dislike
比例問題囉
你講下NBA歷史上成功既矮仔有幾多個
成功既高佬又有幾多個

任何運動都有例外架啦 例外即係唔常規囉
等於黑人游泳得幾個勁
黃種人短跑得幾個勁

你拎D例外出黎講有咩意思
唔通劉翔既個人成功=黃種人可以推翻黑人屈機短跑呢個事實咩?

除非機械人囉 練到3分命中率有8成以上我就信矮仔係可以屈返高佬機
否則高佬打晒根本係常識
要講呢d case
一定要提ad
細細個由point guard開始打起
之後一路標高 變成宜家差唔多7呎高 全能big man
籃波撚有咩問題?
你哋可以講籃球垃圾而我哋唔可以維護籃球?
兒登啲小學雞惡撚到
拎埋總冠軍即係講緊勇士死亡五小啦
最矮個個curry都6呎3 咁叫矮仔?
第二矮個個klay 2米 咁叫矮仔?
2米都叫矮仔咁唔怪得你話矮仔可以係nba立足到啦
事實就係nba一樣有矮仔
一隊計埋後備都有4個人
隊隊都有幾個矮仔又叫例外?
同埋打得nba 3分命中8成係好基本(講緊練波)
到最後你都未駁到
高佬屈機點解唔擺5個2米1既上場
駁?
呢兩件睇到矮有幾慘就真啊
AI當年一冇左身體質素個D變左咩田地
波縮黃蜂大傷完做左西決處男幾多年
呢兩件本身靠幾優秀既彈跳速度同埋技術BBIQ先彌補矮呢樣野?
然後一野大傷回得幾撚勁?
你駛唔駛駁下點解後期佢地處境會咁啊?

仲講手感仔
手感仔練三分練到個出手速度咁快BLOCK都BLOCK唔切
突破你睇佢練拍波練到幾痴線先啦

淨係話咩可以冇諗過佢地係要做多幾多野先做到D高佬輕鬆做到既
收皮啦就

而且你駛唔駛數下按身高排米8攞到MVP冠軍有幾個?
高既又有幾個
以偏概全到有一個=好普遍
咪一樣改變唔到NBA係高佬天下
我湧五小除左北卡黑鷹同廢鳩係矮都唔知邊撚到小
有埋KD仲死
平均身高好似已經高過唔少隊
自己唔識對比番nba d人?
鋒線個個2米以上 中鋒2米1 差成10-20cm都唔叫矮?
打過下籃波都知差10cm籃底係比人屈機咁濟
不過你係要將nba球員身高拎黎同學界比咁冇得講
你咁鍾意講勇士小球
成隊最矮個個都1米88呀
知唔知1米88係咩概念

全球所有國家既男性平均高度都無1米88
你真係on撚鳩
講緊nba d人既身高
拎國家男性出黎比
高同矮係比較出黎
2米同1米9 弱智都知邊個矮d
你拎撚埋學界d人出黎比啦不如
而家高佬越打越出
要練埋三分
如果係高佬天下
點解唔塞撚曬係個底到屈機啊
駁啦 屌你老母
一眉係細個好撚矮之後火箭式標高啫
冇咩幾個
你就on撚鳩啦
打nba既人平均身高高出其他運動一大截
就算你講nba所謂既矮仔,係其他運動到,一樣係高佬
已經證撚明左你要有返咁上下身高先打得到最高殿堂啦
例外:iverson,thomas,nate robinson
咁我問番你囉
咁點解係要高佬越打越出練三分
都唔直接用件米9打算練都唔駛練啊
要D高佬咁搞法都仲要KEEP住佢地咪啫係佢地無可替代囉
吓吓屌人老母就以為我有道理然後我上面一大堆都無駁過就收皮啦
你組唔組到隊平均身高180打得嬴任何一隊nba?
足球就係得
上面d垃圾足波撚話高就屈機
我問佢地咁點解唔擺5個2米1上場
又駁唔到
足波撚咪一樣會黑人屈速高佬屈角球
高度唔係一切,我明
但高度絕對可以令一切輕鬆好多
咁你唔高點入nba呀屌你老母
nba有無10個1.7既人呀屌你老母
講到你有駁過我咁
一個籃球場十個人
得三四個係高佬
又話比例高
勇士死亡五小冇見過?
高佬係邊
james已經講過
未來籃球,最強既籃球,就係5個有身高又剷得又射得既人組隊
點解nba唔咁組,因為咁組要好撚7貴囉屌
我160小學三年班都俾人話屈高
根本唔駛任何技術。
籃波
我同意你既講法
自己打籃波更加知高係有優勢
但絕對唔係絕對既優勢
但見到班垃圾足波撚次次入籃波post
就係一句屈高同玩具
理想討論下都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞