[LIVE] 與柬人遊十日柬埔寨 你問我答

176 回覆
9 Like 0 Dislike
想問柬埔寨有咩夜生活
同埋聽講好多鬼佬會搞細路女

十年前去個次真係勁多鬼拖住件細路女
唔駛講都知係乜料
今次去反而見唔到

夜蒲既地方有流鶯就見到
想問柬埔寨有咩夜生活

KTV 飲野 Pub Disco
除非你特別好賓賓
如果唔係我諗你唔會特別想係到開餐
想問柬埔寨有咩夜生活

除非你特別好賓賓

thank 巴打 同埋想問一個人去既話治安如何 睇你live突然有興趣去 洗費都比泰國平好多
想問柬埔寨有咩夜生活

除非你特別好賓賓

thank 巴打 同埋想問一個人去既話治安如何 睇你live突然有興趣去 洗費都比泰國平好多

係平好多
同d鬼佬吹水佢地都話呢到同泰國唔同
泰國一定傾向係開天殺價落地還錢
係柬埔寨例如上 moto 或者 tuk tuk
佢開都係 3蚊左右 近既 2蚊都有
你覺得貴想講價佢直頭唔車你
食野都係
去比較好既餐廳平過去大家樂

治安ok 既
遊客區都有警察守住
我試過飲野飲到凌晨 1點行返酒店都 ok

當然唔好抄小路
女仔最好唔好咁夜返
去玩先
有咩轉頭覆
join 左個 short local tour

睇咩 吳哥窟?

唔係
去柬埔寨最大既湖睇原住民

btw 聽日 join 左呢個係吳哥窟玩飛索

洞里薩?我都想join local tour邊到搵?
join 左個 short local tour

睇咩 吳哥窟?

唔係
去柬埔寨最大既湖睇原住民

btw 聽日 join 左呢個係吳哥窟玩飛索

洞里薩?我都想join local tour邊到搵?

酒店有
或者有d travel and tourism company
可以去問
報左名會叫你某個時間係酒店門口等
夠鐘接你 完左活動會送你返去
你有需要 係 page 搵我
我 pass d 資料比你
因為太遲報名既關係
本黎35 人一團既四驅車之旅
特登為我開一班一對一私人教授

夠 20 like 了
幾驚返香港都過唔到
夜市同 Pub Street 有好多野食
準備明天最重磅活動
曬唔曬阿
曬唔曬阿

中午個段時間當然曬
但有風
當地人話呢個時間係 perfect time
過左雨季
4月先開始熱
而家除左中午個幾粒鐘仲涼涼地
晨早一推
完左
so much fun
參加呢個 zipline 活動係成個旅行最貴的
係吳哥窟入面最高既樹上用飛索飛來飛去
你可以理解做最高 40 米飛去對面 35米
共 10 次 不同的索道加一餐午餐

活動費用 $99 + 吳哥窟一日入場費 $20
所以完左活動可順道逛逛吳哥窟主廟

玩呢個最好咩都唔好帶
雖然我帶左部 smart phone 最後都無事
但絕對會影響你玩既心情
如果你唔係想行哂成個吳哥窟 只係想睇主建築
參加呢個活動之後可以叫司機係主建築附近放低你 反正門票已買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞