[LIVE] 與柬人遊十日柬埔寨 你問我答

176 回覆
9 Like 0 Dislike
[LIVE] 與柬人遊十日柬埔寨 你問我答

今次去會有當地人接待我
所以而家答到既我而家答
答唔到我去到柬埔寨係個 post 或者個 page 盡量搵答

上個 post 我答應左會買手信比各巴絲打做禮物 詳情請留意個 page

歡迎比個 Like
或者係 Facebook search "十日後遊十日柬埔寨" 都會搵到我
https://www.facebook.com/traveldiaryofsam

[/quote]

舊 post
https://lihkg.com/thread/64335/page/7?ref=android
點樣搵當地人接待?比幾錢?
點樣搵當地人接待?比幾錢?

工作關係識當地人
旅途上的第一個節目就是
一邊聽住香港始終有你純音樂
一邊享受強國送來的大禮

旅途上的第一個節目就是
一邊享受強國送來的大禮

咁大劑,一兩日係咁定點,四月想去
旅途上的第一個節目就是
一邊享受強國送來的大禮

過左春天個低氣壓會吹走部份 (好似係)
旅途上的第一個節目就是
一邊享受強國送來的大禮

咁你而家去仲有無野睇
旅途上的第一個節目就是
一邊享受強國送來的大禮

咁你而家去仲有無野睇

d 霧霾唔會去到個到掛
落機影張你睇

咁你而家去仲有無野睇

d 霧霾唔會去到個到掛
落機影張你睇

睇錯以為你到左

咁你而家去仲有無野睇

d 霧霾唔會去到個到掛
落機影張你睇

睇錯以為你到左

對比下就知
香港d 空氣有幾大獲

btw lihkg 個 app up相好似幾慢下
我會 up 左去個 page 先
係果到除左happy pizza仲可以點樣搵happy ?
page up 左 男廁相片
先講下大家最關心既 sim card 問題
絕對比係香港買定既 sim card 或者 wifi egg平
就一張上網卡 1 USD 就有 1 GB
我留十日要左張十 GB 既
WIFI EGG 5 USD 7 日無限 data 但要交低 50 USD deposit
即買即用

簽證方面普通旅客要 30 USD 填張 form 交張證件相 唔駛茶錢 無人排幾分鐘搞掂

你想幾 Happy 先

你想幾 Happy 先

Happy pizza 原料
留名
留名

歡迎 like page
好多打工仔 4點就收工
準備食晚飯

快 follow
早晨! 當地人教我
可以唱定一d 柬幣 當出出入入比散紙或者貼士! 4000 柬幣等於 1 美金
你拎黎食飯就幾十萬一餐啦!
現時氣溫33 度 企係到都出汗!

Tuk Tuk driver就有
發夢果時個Tuk tuk司機叫我叫雞 我就問佢有冇Mary Jane 跟住有 但一定要講價 同埋好粗生 入口差啲 要好多先有feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞