IT界討論區:(36) IT狗圍爐之向中央肥胖說不

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
今年fg 除左jobdb仲有咩地方可以搵工
每樣識小小
LinkedIn
Glassdoor

基本上LinkedIn遇過下,問佢幾條問題就知個agent得唔得
可唔可以分享下問咩問題

都係少少tech/睇法
老老豆豆
我讀完個degree出黎都好似無乜學過野咁
Java果d寫過小小 不過唔精
出黎搵工 會唔會比你邊學邊做 開頭人工低小小無乜問題
有小小驚 interview比人問到收皮
每樣識小小
LinkedIn
Glassdoor
老老豆豆

一間公司無training就咁叫你做野?
不做也罷
你真係好驚嘅,15 - 16 K 實有港資軟件血汗工場畀你入去邊做邊學,而且做Developer一世都係邊做邊學。
每樣識小小
LinkedIn
Glassdoor
老老豆豆

一間公司無training就咁叫你做野?
不做也罷

傻仔先開低人工
你估12k 做野會簡單過16/7 k?
Btw 仲未決定係咪入行
有小小心郁想讀測量 不過又要再讀2年full time好似好on9
讀完degree番轉頭讀ive
有冇師兄in 過呢間

下個post置頂埋人工參考表 同簡單講講banking tech stack
個個post都一堆人問

基本上LinkedIn遇過下,問佢幾條問題就知個agent得唔得
可唔可以分享下問咩問題

都係少少tech/睇法

完全唔搭/鳩答可以屌完再block
因為一定係無責任
老實同你講唔識都好少少
叫佢比手頭上job睇睇
最好就係識
Infocean 如何
唔會番兜
有degree多數報master
唔會降grad
會教,公司唔教會做唔到野
間間公司用既野都唔同
同人工高低冇關
如果你覺得有人教但人工會低咁就錯
好似科學園, 數碼港 腦細既思維係"因為你唔識, 所以低d人工請你"
有冇巴打做過馬會IT
下星期去in
想知好唔好做
落雨番工真係好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞