玩具鄭一件不漏放售7伙豪宅 名鑄劈價千萬

179 回覆
54 Like 4 Dislike
樓市只能gogogo
不能說no no no
大業主震倉炸
震你班一兩層出黎執平貨
2018 年尾我地再創高峰 新界4萬蚊呎
個成交低到咁,擺明有價無市
目標係唔俾個市跌,大跌銀行都仆街。
啲有錢佬, 好多樓都係押上押, 次次股市唔掂都要賣樓套現架啦, 見過好多次
7間屋咋?
就算佢放7棟樓都唔係咩大事
全部有人接
個樓市咪又係扮跌之後再升高D,
係買就快,宜家唔入多D遲下仲貴
仲有人望樓爆真係有點天真
真心講依家情緒咁不穩震下都正常 市場消化完就再開車
個人認為係機會黎
樓爆都唔係壞事,
首先收左呼吸plan 夾硬上/靠父母棺材本先買到樓果班檔,
然後經濟轉差收埋買唔起樓日日叫跌同埋日日吹奏公屋果班公屋仔。 公屋上市後市價放租睇下仲有咩好吹。 #good
揀地鐵站附近,買兩間做9成按揭,實冇死
唔關個樓市時
係佢自己輸到仆街唶
轉哂口風喎
我一個月前警告人唔好入市住
停一停 諗一諗
比你地低智業主 屌到仆街
依家又話樓爆都唔係壞事
咁之前一個月信左你地去入市個班新業主點算
414方呎,1,450萬 注定我呢世買唔到樓
係囉
呃貨可恥
大家快點上車,新界 40k “ is coming to town
加入低智業主區一齊gogogo囉
唔係點
呢招幾醒,扔啲千幾二千萬樓出黎呃散户,7伙豪宅換20宅細樓收租,轉頭樓價又升值,財息兩收
買乜撚吖,橫掂都買唔起,不如一齊嗌gogogo啦
港樓究竟幾時先爆啊...
好想試下full pay既感覺啊
冇錯, 邊個講佢賣左唔俾買返.
總之樓市有升冇跌
點止4萬蚊呎,梗係繼續升到一百萬一呎,一棟樓價值等如外國一個城市
九龍站豪宅成交量咁低
同埋都好難再升好多
俾我就買幾十間大西北樓收租等升值好過啦
Search 我舊post 就知我從來都係話有自住需要 + 有能力就去買。 靠呼吸plan 夾硬上/靠父母棺材本先買到果班唔算有能力吧 。

我就身體力行今年就用錢 + 行動買左,樓爆唔爆我就無咩所謂, 反正要住 + 有錢support,加幾厘息我嘅實際支出仲少左, 對我黎講樓爆的確唔係壞事, 所以第一句對我而言只係事實描述。我之前個reply亦好似無表達過樓會定唔會爆。 就正如“我覺得落雨唔係壞事”都唔等如“我覺得會落雨”。

BTW, 聯儲局聯絡邀請左你加入未? 堅係人材,預視到聯儲局自己都無諗過嘅野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞