鑽石王牌II 133打後集中討論

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
呢場開局御幸引渡得好,咁快察覺到法兼集中低位出手,再叫澤村投正中間等佢咁快入到局,之後投咩都得心應手
法兼個四眼仔投手廢到,第一局就畀青道打爆,個教練搵佢首發完全投資錯誤
總體法兼對比起第一場嘅由良太單純啦,由良趁你未入局,玩安全觸擊、強逼搶分、Hit and run已經玩到澤村傻,如果對面係白龍嗰種集打擊力同速度於一身嘅隊實冇咁易好似呢場咁,第一局就炒咁多
降谷而家搵返自我啦,畀澤村搶左王牌之後唔再追求日本第一,開始知道自己投手嘅職責所在
我唸之後打創聖應該開始刺激,上幾集條友個鐵面樣應該有啲料到,之後嗰兩場更加唔洗講
次次睇佢觸擊都好好笑
御幸去咗青道係本作最大bug位如果佢當時聽成宮講去埋稻實成個西東京根本唔使玩

由良工嗰場榊教練熟大boss性格同手段先有位入打爆沢村,佢覺得沢村似大boss開頭做王牌嗰陣而利用呢樣野搞鳩沢村,大boss唔夠呢啲老屎忽玩,所以整個落合做教練好正確,有時大boss太感性唔夠持平(市大三嗰場),之後佢都有啲變返以前嗰陣咁惡,歉收年都操到你班友仆街做最強打線,宜家你班有天份嘅更加要操爆,天份冇得當飯食

降谷練返好啲控球同專注力會好好多,條友成日諗諗吓野就投到亂七八糟,佢只不過行緊之前沢村yips嗰陣時嘅低潮條路,佢一開波已經球速快結城時代又冇個屈得嘅投手所以連基本野都冇練好就推咗佢做王牌,係時候經歷谷底再爬返上黎,相比之下我覺得沢村宜家做咗王牌保持到狀態就冇咁易落返黎,年幾時間由棒球鳩揸投球到號碼球系統化其實好撚痴線

法兼個八字眉太遲換啦其實佢比白州大佬打決勝球已經要換,不過念在佢三年級最後的夏天先唔換住掛

創聖戰要操返降谷同川上,萬一要打延長戰就大檸樂
希望青道打線生性啲,宜家先有返結城年代打線啲影子,要成班要餓狼咁易打少少都要打出去先有勝算
佢成日覺得強打先夠勁但佢觸擊想去邊就去邊其實好屈機
仲要成日教人
宜家佢開始打到已經好叻,一打到全隊嘩然好好笑
市大果場二疉打先好笑
全村人 哦~~
笑撚死
創聖係降谷經驗包
吹到依家成宮咁撚勁 青道點嬴啊
完全係打大佬咁打
三年級完全體
1,2部boss
今年打完全體成宮復仇
下年三年級打究極體本鄉
套野我最疑惑係隊隊投手都咁勁反而無咩怪物擊球手(除左轟),但明明主角係投手
因為藥師先係親生仔
白龍個美馬
條友擊球數一數二,甲子園單場試過打兩支三壘安打,跑速又快
隊長
稻實10-0成孔
cls 唔知講咩好
會唔會太屈機
等睇市大三出局
終於睇到澤村係ace啦
動畫
今晚先睇
好滾動
睇左100幾集終於肺炎未死之前睇到
由一開頭岩岩入隊冇隊友睇好 甚至boss都叫佢放棄做投手 到依家成長到全隊都認可佢既實力做埋王牌 真係睇到好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞