(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡5

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
oliverpeople 70000yen...so expensive
30週年版黎 18k金
Um....唔知我有冇認錯
但我香港問過好似四千幾已經有

呢個價夠係日本買dita United
係呀 4500問過 但意制 日本買係日製
I see, thanks for information
巴打係日本影下啲日版op嘛

我最近買到505dnm, 而家轉左會做op fans
大把啦 去左青山睇
個鼻位你地啱帶咩
成24mm
啱呀
其實有啲鼻窄既可以帶翻闊少少
視覺上會睇落大翻啲
特別係鏡圈大個啲
否則更加顯鼻細
Steady都係一個好選擇
我個次試 一戴上去副眼鏡好似企左上個鼻到好穩
下次問下隔離po眼鏡巴打點解先
KC ¥28080-36720
泰八郞 Exclusive ¥34560
Premier ¥45360

另外掌、井戸、恆眸、與市都有celluloid款

全部都可以有95折
有冇巴打有h fusion 同taylor with respect,
想知 好唔好戴同quality 點

利申 戴緊999.9, yp, victor & rolf
意製同日製分別係?
多數日本闊46 意48
我見巴打果副日製 既NOSE PAD位係珍珠黃色, 似金子果隻

意製好似平時OP果隻透明色
日版OP好似係eyevan代工 意版上手個質感差好多
我呢副都係48
希望自己唔係做左伸手黨
係新黑睇中左Yellow Plus Morgan (配Zeiss 1.67 防藍光鏡片)
Sales開$4900
有冇師兄指點迷津?
我淨係得意製 未試過日製 點唔同法
差唔多咁上下 最多貴幾舊
手感 好難講 意版一上手好似玩具
正確黎講,Eyevan 7285係Optec既自家牌子,而Optec有日本Oliver Peoples既製造同售賣權
但兩個牌子係咪用同一(幾)個工場我就唔知喇
可以上新黑問下Jonathan
新手入坑 係咪會送眼鏡機?
你要自己問下佢 唔知仲有無得派
Yellow Plus Morgan ¥33,000
+Carl Zeiss 1.67 Duravision Silver PC ¥17,000
= ¥50,000
7算就3,500HKD

順路去日本買抵d
笑咗 鳩達戴BJ Classic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞