(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡5

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
係同eyevans傾唔掂姐 兩個太似
咁唔搵其他代工
咪意制走天下 無人知佢下手揾邊間
No
聽我同事話依然有日本製
本身OPTEC有日本OP製作同銷售權
但OP 2007年已經成為左Luxottica既旗下牌子
終於出年日本OP製作同銷售權亦會交比Luxottica既日本分公司Mirari Japan
而我同事話Mirari都有喺日本經營眼鏡製造業務
所以咁唔代表日本OP消失,只不過係轉代理
Btw佢話近期日製OP質量都差咗好多(佢OP fans )

另外仲聽咗個商業秘密,知道點解OP同Eyevan有d款咁似
呢個真係唔知 但我自己覺得都仲好過意版好多
好好奇
質量差左係optec果邊問題?好似會成日聽到差左嘅消息 例如有聽講過泰八郎又差左,金子都有聽人講,其實係咪真
泰八郎d 925銀有時打得唔夠深
但七十幾歲算係咁啦,我接受到小瑕疵
金子反而唔覺得差咗喎
呢個我都係聽番黎,始於自己都係岩岩入坑錯過左之前職人手造最正嘅年代。但op質量差左係指無咁實淨定d成品唔靚仔
佢話d acetate光澤同質感睇落似cheap野
但d料理論上唔係應該同eyevan一樣 ?
同一間公司做(Optec),d料就一定一樣?
你sure d acetate係自己生產唔係買返黎?
就算係,一間公司唔可以生產多過一種acetate?

金子既KV同KJ系列都係從唔同公司買acetate返黎做,你覺得OPTEC會自己生產acetate?
你又岩喎,自膠
我拎副唔係金子ge黎巴打可唔可以幫我較
Sorry我未識較眼鏡
仲練緊鏡片加工
黎搵我?
新宿0101金子眼鏡
11月希望有新款
金子有無出類似0822v2 既款
有冇人戴ic berlin
睇岩左etesians, midtown 同downtown.但人不在港未有得試住
有冇用家可以貼吓上黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞