侵重塑全球供應鏈 工廠離開中國

119 回覆
156 Like 1 Dislike
美泰?
事實證明

做世界工廠, 真正發達只有 商家/官員

窮人都係做死一世工人
全部大陸喱走水貨啦
不患寡而患不均,做政府資源分唔勻係有絕對責任
老外走了的洞由咱們補!
真係好撚on9 支畜真係無叫撚錯
成班貪官淨係為左自己 真係毒瘤黎 唔怪得人地睇唔撚起中國 小農dna
大陸同美國
依家就同古惑仔一樣
大陸 靚坤
美國 蔣天生
wto 洪興
永久宇宙贏家
孩之寶
Hasbro 面相移印成日印到歪曬,其實係工人問題定係根本無得避免
學到野
玩具大王蔡志明點算好?
佢搞地產好耐啦, 仲鬼理間廠
美國有間大野都俾支那公司收購埋, 係做佢早幾年做好多大公仔, 之前科學館果d大白兵就係果間出.

美泰得罪狄狄尼本身都死得, 今年又大炒人, 孩記就上左第一, 但近年又比lego爬左頭做左世界最大玩具商. 但logo成個office都係大陸, 無咩香港人, 同其他大玩具商比唔同, 香港無office
叫中南海班撚樣貪果幾萬億拎出黎補貼下先講2025啦支那
其實係傳緊孩記同美泰搞緊合併,所以兩邊都減人

轉去其他國家仲要好多配套,因為mold去到果邊仲要再tune, 同埋買零件維修果d仲未咁方便,同埋人黎講係冇大陸人咁勤力
點解美國會放啲貪官 商人入黎呢 就係因為等佢地搞沉左贏國 贏國解體 之後帶晒啲資產過黎 再以為贏國捉拿貪官名義一鋪起晒佢地底 到時候人就送晒返黎 資產就收歸美國國有 到時候名聲錢財雙收 你話仲唔fat fat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞