網民熱話:偷拍hehe親暱照 惹網民激辯

138 回覆
335 Like 114 Dislike

http://on.cc東網專訊】 隨着近年愈來愈多人討論同性戀議題,人們對此有更深入認識,不少人逐漸接受這種現象和群體。不過,始終並非人人都認同同性戀,認為有違自然和不道德。近日有人在facebook貼出一張偷拍照,照片拍下兩名男子在港鐵車廂內親暱舉動,表示看起來「恐怖」,隨即惹來大量網民瘋狂留言。

拍照者在facebook專頁「名校 Secrets」發貼,稱「人生第一次見到咁閃嘅野。現場望住真係有啲......恐怖......」相片可見,兩名男子在港鐵車廂內並肩而坐,一名男子將頭部挨在另一名男子肩上,兩人十指緊扣。

照片迅即惹來熱烈討論,不少年輕網民坦言不明哪裏恐怖,並反問「少見、唔慣」,不構成覺得他們恐怖的理由,「同性戀得罪你?」。有年輕人直斥偷拍者「或者你覺得好恐怖,但係喺呢個異性戀為主嘅世界,佢哋都要好大勇氣先做得出。你唔係同性戀,冇人可以拗攣你,無需感到被害。」

另有部分網民就持相反見解,更有人留言指世風日下,謂「我哋要追求嘅係同性戀同唔支持嘅人都可以共處嘅社會,而唔係支持同性戀比唔支持擁有更加高嘅道德地位,以免造成逆向歧視。」

呢個啱啊 同性戀唔好企咁高
搞到最後歧視異性戀
家陣人地搞gay係les得罪你咩,人地搞gay你又唔會少忽肉,呢啲係人地既選擇你理得人地中意人獸交定點姐 ?人地gay/les就叫人死全家,但其實人地咩罪都冇犯,又唔見你叫個啲殺人放火死全家?同埋個張相我覺得可以接受到囉正係拖手又唔係激吻

農民思想係咁㗎啦
明明係可以正常看待嘅事都搞到好似鄉下出城咁
佢地又冇做過火嘅舉動,唔明嘈啲咩
家陣人地搞gay係les得罪你咩,人地搞gay你又唔會少忽肉,呢啲係人地既選擇你理得人地中意人獸交定點姐 ?人地gay/les就叫人死全家,但其實人地咩罪都冇犯,又唔見你叫個啲殺人放火死全家?同埋個張相我覺得可以接受到囉正係拖手又唔係激吻

農民思想係咁㗎啦

基佬專制過耶撚
呢到咁多明光社之流既小學雞
班人應該十個有九個覺得著得少布既女人係抵畀人強姦既父權撚黎
呢到咁多明光社之流既小學雞
班人應該十個有九個覺得著得少布既女人係抵畀人強姦既父權撚黎

睇正負皮應該得四分一係咁

農民思想係咁㗎啦

基佬專制過耶撚

果然冇改錯名
攻受分明
從來未撚睇過個post咁撚不安,就算係蓮蓬果d都接受到,嘩屌你老母死gay佬真係想嘔。

大佬呀你收埋少少自己玩冇所謂,係要揚鳩晒出黎要人認同係乜撚野事

測試

有冇人睇完呢張圖好不安?

名/seed/老母?
拍男女親暱就冇人屌
拍男男就俾人公審
Hehe萬歲萬歲萬萬歲

你個腦豆腐造架?
男女親暱俾人影通常係去到摷西含撚嗰個程度
而家個兩個男仔拖手咋喎都要影
你幾時見過有人影男女拖手上網話不安?
異性戀霸權喎 柒少陣啦
拍男女親暱就冇人屌
拍男男就俾人公審
Hehe萬歲萬歲萬萬歲

你個腦豆腐造架?
男女親暱俾人影通常係去到摷西含撚嗰個程度
而家個兩個男仔拖手咋喎都要影
你幾時見過有人影男女拖手上網話不安?
同性戀霸權喎 柒少陣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞