Thank You 占巾 (136)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
i know that reference

language

如果肥登再過d on9笑話俾cap我真係會除鞋dump mon
即炒完等大家下左道火
再慢慢軟硬兼施搵班cast寫信
又引班fans自發搞petition
反而有機返到

如果唔立即炒只會炒熱件事
到時炒左就無得救

如果冷對待件事
到時開拍/上電影時占巾一上水啲人會繼續追擊

突覺老迪呢步行得好高招(如果成功)
冇錯....真係好似咁RUN去又成功左IMPACT真係最小

已經即炒=跟左你右翼意願炒左...

請返=重視CAST同FANS意願

當然點都仲會有人講但真係IMPACT會細好多
一切都係老迪掌握之中
成日話啲pr反應唔夠快咪就咁解
占巾單野你話實際傷害其實係無
但價值觀莫講話同迪士尼有衝突
作為大企業點都會落人口實
而家大眾都未知咩事時即炒
俾人睇到公司係有立場,唔駛俾人無的放矢咩都鬧
就算之後搵唔返占巾繼續做,點都好過被其他人有心炒作

不過我估如果gotg3真係開拍返
占巾最多做creative之類,未必掛返佢名
即炒完等大家下左道火
再慢慢軟硬兼施搵班cast寫信
又引班fans自發搞petition
反而有機返到

如果唔立即炒只會炒熱件事
到時炒左就無得救

如果冷對待件事
到時開拍/上電影時占巾一上水啲人會繼續追擊

突覺老迪呢步行得好高招(如果成功)
冇錯....真係好似咁RUN去又成功左IMPACT真係最小

已經即炒=跟左你右翼意願炒左...

請返=重視CAST同FANS意願

當然點都仲會有人講但真係IMPACT會細好多
成日話啲pr反應唔夠快咪就咁解
呢單迪士尼就快刀斬亂麻
占巾單野你話實際傷害其實係無
但價值觀莫講話同迪士尼有衝突
作為大企業點都會落人口實
而家大眾都未知咩事時即炒
俾人睇到公司係有立場,唔駛俾人無的放矢咩都鬧
就算之後搵唔返占巾繼續做,點都好過被其他人有心炒作

不過我估如果gotg3真係開拍返
占巾最多做creative之類,未必掛返佢名
Thanos搞gag
Captain

識self heal
放假無野做
又係時候睇多次CA2 ...
眼殘一問
係咪講緊心口
係 綠色光
迪士尼下緊一盤很大的棋
唔知真定假
好似話非GOTG既演員 RDJ, Tom仔, CE, CH等等unfollow左占巾
但唔知係一直都無follow定出事後unfollow
台譯離家日
握拳果下同時用time stone+space stone
決戰千里達?
個名令我諗起決戰電魔
同埋原文邊度有決戰嘅意思
Far from home好難譯得好聽
Homecoming都冇強勢嘅意思架
蜘蛛俠:離家出走

大家又係時候發揮下小宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞