曼谷每日一spa(有圖多字)

108 回覆
31 Like 2 Dislike
上網睇bamboo spa thailand好似好高評價

無奈完全無香港人去驚驚地

打算後日去
太多字
講下感想互相參考嘛
今日先發現BHAWA book 錯時間,唯有去有位walk in嘅Lavana
環境算靚,但都睇得出啲嘢幾舊下

呢間嘅客多數係日韓嚟嘅,大陸/台灣都唔少,香港人就得兩三個
上網都係日本/台灣review多

入嚟就飲茶換鞋揀plan俾錢再揀精油
2940THB,90分鐘按腳90分鐘精油60分鐘頭部護理,抵啦
精油嘅櫻花味意想不到地香
揀完就先去洗腳

估唔到係用花灑洗

張相好朦,將就下
按腳入一間房,師傅會較暗啲燈,中下中下咁嘆咗90分鐘
中段師傅用力到我痛醒咗
呢間按腳以推為主,同之前臥佛寺嘅按壓唔同

按完腳就入房啦

精油按摩正正常常,係舒服嘅
但唔鍾意嗰度張床太硬同個窿好大
張床就硬到頂住心口好痛,個窿大到個頭不斷跌入去
好影響心情
每間都好正
想問樓主按完會唔會俾小費 d 師傅?

本來見佢得呢啲嘢,仲諗住個過程同另外幾間冇乜大分別,點個頭部護理原來係按摩+熱油護理,突然變咗hair treatment

呢間啲細節位做得幾好,一邊按一邊瘋狂幫你換姿勢,確保每下都按到肌肉
但張床真係敗筆
最後都冇話好舒服所以淨係俾咗100銖嘅tips

最後沖埋涼洗埋頭,飲多杯茶就急急腳走,費事阻人收工啦

聽日就返香港冇得按啦
會呀,按舒適程度同間嘢高唔高級定價,聽講平鋪俾20銖都得,靚鋪就100銖起
但好似臥佛寺咁正嘅,就算佢本身個價只係420,我都照俾200銖俾師傅
早幾日去healthland
我以前去開sathorn嗰間覺得幾好
價錢幾抵 啲按摩嬸嬸都好落力
今次去asoke嗰間好撚失望
個呀嬸無力仲係咁傾計
以前喺sathorn按完佢地會出去先等我地著好衫先
今次我衫都未著包住條毛巾
佢地都唔肯走要拎貼士
我摷錢佢地仲話叫俾一百
火都黎淨係俾左五十 仲西我面
我唔知係呢間分店問題定點
以後blacklist
迫俾貼士真係好賤
我頭先俾100貼士但係兩張50蚊紙,個師傅都西我面,望真啲係兩張先又笑返
我又無話唔俾
但都等我換好衫先
我同老母去 佢又唔知做乜鳩一完就摷錢
火撚滾
我本身講好係出去先俾
我老母又唔知做乜
原本我都係俾開100
但我老母俾60
唔通我自己俾100咩
但之後應該唔會去healthland
太多香港客去 啲服務好差我覺得
我出發前search 過呢間評價,好多台灣人都話見你講中文就直接要你俾多啲小費 開口要二三百都有
應該係覺得講中文嘅人都係大陸嗰種有錢又唔care服務態度
按得好俾多啲有乜所謂
最弊係按得唔好
book 左聽日去sathorn 果間 希望好彩
劉名
去過lavana覺得麻麻
裝修有啲舊 同果日爆場好多日本人聚哂係度
唔知係咪因爲前一日去完divana 好正
有冇邪spa
LM 希望有人keep住更新
黎緊去做足一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞