[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(2)

1001 回覆
869 Like 11 Dislike
其實SOS篇文章咪有講砌SOS工程好大 先唔講死者無可能做到 就你當有一團人迷路 都盡可能自己搵出口而唔係花咁多體力斬樹砌SOS
未睇曬,但我見佢"E"好明顯有兩種寫法,圓D同方D兩種
我估應該係其中一個係代表E字,一個係代表條KEY?
其實會唔會係剔除法 冇左係咁重複嘅字在解碼
我都諗緊E太多
我傾向方型E係代表緊一個意思, 可能係指解碼表
例如"SE" 可能代表係一個表,亦可能係個表既第S行之類
你已正評了這討論
我明呀
我嘅問題係基於下面呢段有疑問
「警方確認SOS圖案從森田失蹤那年就存在了,可是根據過往五年所有不同拍攝角度的山脈照片也好,救援經驗也好都沒有人注意到SOS圖案,彷彿是突然冒出來一樣。」
sorry我問得唔好
我係想問點肯定個SOS關單case事而唔係更耐之前已經擺左係到
因為實際上過往係有相片睇到 但唔明顯 篇文章誇張左
樓主有無聽過森之羊羹?好似都係單奇怪案,仲入埋pokemon劇情
好似叫森之洋館

完全兩個意思
就係肯定唔到先成為懸案
我都係聽人講過下 無深入了解
花蓮五子命案
咁就好難搞
以前細細個勁鍾意睇犯罪案件
好好奇點解啲殺人犯心理會咁扭曲 究竟佢地犯案個陣個心理係點 諗緊咩 點解會同正常人唔同
超高質post 多謝樓主咁比心機
樓主有無睇過美國成功劫機攞到錢再跳機失蹤個單 幾有趣
留名
未睇過
lm
原文都唔敢話過去幾年一直都唔存在
只係咁耐以黎都冇人注意到,因為呢座山係當地最險要既山峰,經常有啲玩命友出事,所以救援隊上山多過食生菜,但從來冇人通報過有啲咁既野
上網睇返有啲遠鏡相見到隱隱約約sos字
反而係今次事件引導左佢地過去
我睇個版本係話空拍影到
室蘭裡面A君應該係事主男友,4分鐘call女友兩次確認下情況又感覺唔太可疑,我上個post猜測過麻未遲到咁多先去麵包店總店既原因,除左係店主通知佢改時間之外,仲有可能係親密朋友以上關係既人約左佢,要求佢射波行街,咁啱又約返係麵包店附近,見佢咁耐未到就打電話問下佢到邊個位(因為佢第一通講話到左繁華街)大家都試過有啲fd等一兩分鐘已經打黎催

或者第一通電話打出同時已被剛離店既店主發現(時間吻合)然後就好嬲咁捉走左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞