認真:條仔終於肯清模型,但開價十五萬...一定要放比朋友...

159 回覆
47 Like 1074 Dislike
小朋友唔識波台文化唔好亂起底當真
因人廢言仲咁大聲,child登仔
佢買玩具會令佢儲唔到錢? 定係會令佢冇錢生活?

如果冇咩大影響咪由佢囉

你由細都大都洗唔少錢啦, 好似食佐餐好貴既飯, 去旅行, 買過著過已經舊晒唔會要著既衫 你買過既鞋, 你去過既旅行, 你睇過既演唱會, 呢d錢洗佐, 唔會留底d野篤眼篤鼻

高達都只係曾經洗過既錢, 只不過呢樣野係會留底, 可以保存

如果你男朋友一年裡面花係高達既錢, 係佢能力範圍, 你咪任得佢囉

不如講個事實你聽 。你男朋友唔會掉佐d高達, 而且以後見到都會買新既

如果你係包容唔到, 唔好結婚喇, 因為你地將會成日為佐d高達鬧交, 你係度嘈嘈嘈, 你男朋友只會花更多既錢租地方收埋d高達, 浪費晒d金錢

不如你地唔好結婚啦, 你又包容唔到
可唔可以讀一次呢架黎聽下?
你逼佢, 定佢自願你想清楚

係你逼佢講大話呃你 明唔明?
你唔好叫咩咩妹 你叫咯咯妹算啦
咩文化咁巴閉 看圖作文文化?
波台前波台後, 咁就咪L係度出POST啦
果個post係波台開
講真,你肯賣晒名牌包包先好叫男朋友賣高達。
屋企太多波衫,比條女一舊水幫我放左件朗隊主場,仲話著過都有人要已經賺左了
而家佢又猴住我件7號連加特...
有人比錢買垃圾執到了
賣左你一了百了
岩啊 快d掉晒佢啦
飛左佢啦 日本別絕錯體版黎 之前有收藏家出80萬收 你條仔咁無眼光飛左佢啦
你個臭西扔幾隻?佢點解唔扔返你手袋出去?
d女人真係變態 , 成日想改變男人

根本個男人唔會變, 只會怕麻煩, 呃住你
夜深,瞓唔著,不斷喺腦海中思考自己過去與現在。於是想在此分享,唔知大家會唔會有共鳴?

小弟唔係細,20歲左右。我老豆老母雖然唔係咩讀書人,家境清貧,但勝在努力,所以都唔愁三餐同住劏房,住係屋邨。

從細細個起,老母就不斷逼我哋做仔女嘅讀書。 雖然, 其實自己都知自己讀書唔叻,但讀中學時都一直好畀心機,甚至乎覺得成績好,入到大學就係一切,一啲都唔在乎其他一切,例如朋友,同學,拍拖。其實我係想拍拖,但本身男校識唔到讀異性,加上學業壓力。結果,到家吓回想,除咗學業外,諗唔到有咩開心回憶。到最後Dse理科成續還好,文科就有一科唔過3,入唔到大學,唯有做著Asso/Hd仔。

讀Asso/Hd嗰陣,環境轉變大,上堂已經唔再好似中學老師咁,每個step都教識你。結果自己好迷惘,係自修室對著一疊你束手手無策嘅筆記,慢慢變咗自己用其他方法逃避問題,甚至留下一個不可挽回嘅後悔。

雖然到最後,都憑著自己努力升返上UGC學位,但其實係另一輪新嘅挑戰,仲係要繼續埋頭辛幹,先可以完成每一個sem。 其實自己一直做緊嘅事唔係自己所喜歡,自己做嘅事係唔想辜負屋企人對自己嘅期望,甚至自己連自己興趣都未探索得到。見到自己喜歡嘅女生,亦唔敢同唔識去追,追到又可以畀到對方啲咩?

所以我唯有希望自己畢業之後,有能力搵錢同有返時間,先開始探索自己興趣同埋試吓追女仔。同時,自己亦都本著依個期望,繼續努力捱過餘下嘅學期。

唉,做人真係好撚辛苦。我頭廿年嘅人生過得真係好戇鳩。

咁既人生仲幻想有女貼埋錢比你?
我有時覺得毒過白粉.....
俾我就賣撚左你喇死港女
男朋友嘅興趣都容不下
我女朋友直頭同埋我一齊砌叫我教佢
賣哂佢 代表到啲咩呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞