Virtual Youtuber討論區(3)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
到時都係睇下出咗黎邊個有趣先再追
依家seeds除非合作,唔係的話我剩係睇海夜叉神
voiz真係唔知做乜,而家得返一個仲有做live
btw隔離有隊男團live平均有4000人睇
一定陸續有黎
seeds主打既同1,2期生有d撞,少d人睇係正常
Voiz諗住搶班女性巿場,但又on99咁同seeds同一時間出道,Seeds已經人多仲要同佢地爭
事前一d宣傳都冇,又冇得同本家同seeds交流合作
Seeds的綠仙講過佢本身係voiz,之後先轉去seeds
所以佢想幫voiz但係唔俾交流幫唔到
搞到voiz自成一角同由零開始冇分別
唔俾交流合作真係害死佢地的屎橋
係,加上佢地開直播的時間成日同一二期生撞
睇seeds的人其實本身都已經睇開一二期生,撞車的話除非係ギルザレン咁同時幾窗
否則都會放棄睇seeds,令佢地的收看人數再少d
日本d人其實多數用手機睇多,幾窗反而少,
seeds會睇修女多,睇得出佢好有心搞企畫,但係次次都有器材問題,網絡問題同版權問題
吸血鬼尋日壽司合作講佢同時9窗真係痴線

修女的食雪條asmr係咪仲未搞掂
雪條食左啦
佢asmr未搞掂,上次setting出左問題,對上同綠仙合唱果首又版權問題ban左
彩虹社我而家覺得最有娛樂性反而係gamer
seeds總係差D火侯,尤其係同一二期生對比的話
終於出現咗個可以打低神拳奧義ケン,
佢就係白百合
雖然都係55波,有時白百合比ken天然屬性笑到好似mh隻搔鳥咁
但係試過幾次調教ken
好似叫ken扮某一種聲,點知又直接話討厭
又試過突然傾傾下計扮話要走要訓教,搞到ken好寂寞,仲不斷佢叫唔好走
白百合真係好勁 (意味深
佢把笑聲
之前ken教佢點樣魂解放
最後白百合好似答應搵次同ken合作個時,用真聲出場
(琴日nico live聽到佢用真聲試咪,把聲都唔差,比宜家低沉少少)
之前神有嬴過ken,ken直程喊埋出黎
https://www.youtube.com/watch?v=Nyl2ljQMGoE
22:25左右
神嘅天使屬性真係好撚勁
魂解放!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
只係睇過電影北斗神拳,
但係呢條片入面嘅KEN,
感覺就好似北斗神拳裡面
拳四郞一直孤獨流浪搵佢愛人, 日日都好寂寞, 內心空虛
最後終於搵到個朋友一樣, 感受返久違嘅溫暖

但真係FEEL到每個VTUBER甚至聽眾, 各人有各個故事
好似KEN, ENE同魔王咁, 現實幾辛苦都好
但係VTUBER到搵到朋友
之前關注vrchat嗰邊都係咁,好多人係現實中都有生活問題、精神問題,係Virtual世界開咗新身份之後先發洩到
個人勢好多都係咁
如果香港多人玩, 我又識電腦野, 我都玩
凜長髮都幾好睇
邊位巴打super chat HK$50
JK(23歲)
唔係3x歲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞