Virtual Youtuber討論區(3)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
以前仲係niconico時代個時已經覺得佢把聲好un耳
係有幾次佢開地聲直播同埋同其他nico liver傾計先出地聲
YUA終於有朋友
今晚朝ノ瑠璃開LIVE差唔多直踩5粒鐘
呢個係片段, 佢地遲d會upload高清版上黎
https://www.youtube.com/watch?v=lI6K_qWmThA

另外運營聽日發推如果轉推數過某個數有旬野益班fans
一個係擺booth比你地免費下載VOICE
一個係會upload條片認真唱歌跳舞嘅
另一個唔記得
另外8月4日係佢地三姐妹生日, 個晚會舉行生配信(不過到時唔知係1人定夾埋最細個個定點, 阿二因為執行任務而暫時停止活動)
佢地嘅營運
https://twitter.com/asanohikariunei

大家姐嘅youtuber ch.
https://www.youtube.com/channel/UCODNLyn3L83wEmC0DLL0cxA
YUA真心慘...
不過佢d影片悶加上背後營運又廢無計
呢個已經fail咗 唔明點解要咁做
vtuber入面既人冇問題,但營運咁做搞到咁咪盞其他人唔鐘意佢
係咪得我一個覺得kanna個人設好樣衰
把聲唔算好聽,講野又悶,真係冇乜好講
如果唔係代打又會同其他人合作直播玩四排就話好睇啫
原圖好靚
3D模組柒柒地
病毒廣告之前都有人講
好似有人話佢fortnite幾條片都唔同快捷鍵,即係幾個人代打
睇佢twitter 個follow數同youtube個sub差咁遠就知有問題
其實請人代打都幾無謂
睇得vtuber都唔荒係睇技術
我記得有人講過
twitter fo數同youtube subscribe數字越貼代表佢本身係多日本國內fans
不過kanna佢twitter 5000人同youtube 8萬3人黎比真係
難免比人話有買訂閱人數(之前虹社d人氣爆得好唔自然都有人因此dis)
咁講真本身睇開VTB呢範見佢打機就唔係預佢好似PRO咁打機打得好叻
猫宮模式唔係問題, 不過佢把聲我覺得麻麻地, 本身又好棒讀
原全跟台本講野我覺得唔係幾好睇
本身想講新人唔好一黎咁高要求啦,不過見佢又係大型企業又咁有米抌錢落廣告
點解唔係d基本野做好d?
睇Vtuber打機有時要輸下,出下錯,臨場反應
呢啲先好睇
好似赤羽呢條短短幾十秒都笑到仆街
https://twitter.com/youko_akabane/status/1022780295676813312?s=21
多起代打上黎最慘係會搞到其他好地地玩既vtuber都俾人懷疑代打,風氣問題
同埋有咁上下技術係的確好睇好多
好似RKS一齊直播都一定係kanae最多人睇
我自己睇偶像部打pubg見佢地打得幾勁都幾意外,又會再想睇佢地玩
可能人人唔同啦,但睇技術都有既
RKS得hajime同kanae開
hajime本身都少人睇
阿凜有開埋可能就唔同

btw睇打機點都鐘意live多d
d 臨場反應先好睇
琴晚大班人玩zombie mode已經係啦
主會場凛果度得6千幾,kanae成8千(頭幾場)
之後返工冇留意晒2邊,但見kanae有上到9千幾
kanae做zombie指揮多少少人睇都正常
我想睇宇志海多啲
追殺kanae
佢twitter upload琴日打pubg嘅相
佢用電話影電腦mon, 而唔係用printscreen
頭2場kanae雜魚死果陣已經係
之後彈game黑左mon先少返人
彈game之前都係明顯kanae多d
kanae做zombie果場咪上左9千幾囉
kanae真係好識玩
指揮喪屍又好好笑
仲周不時玩mute藝
琴日有到死左mute左唱希望之花笑死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞