Virtual Youtuber討論區(3)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
耳都聾
我部腦太渣 , 最尾lag左下聽唔到四個人一齊じゃーねばいばいどーん
我去左沖涼 沖完返黎完左
咁易殺得死D鬼已經一D都唔恐怖
Vtuber人狼 ポン子 やらかし村長まとめ
http://www.nicovideo.jp/watch/sm33637829
有後段精華
嘩 劇毒
ポン子係主持後面又舉手又推人
預言者(狂人)
最後個round,chan mari問ポン子點解預言錯,ポン子講咩,聽唔明
好似話自己平時占卜好叻,叫人time shift時記得睇
宣傳
經理人係twitter話其實遊戲期間airi講好多野,但原來收唔到音

但剩係動作都已經笑死人
其實收音問題都唔關佢事.不過nico百科寫話佢份人好認真,佢有次event報天氣唔滿自己表現喊左成晚冇訓,就咁去做第二日演出
ポン子係主持後面又舉手又推人
預言者(狂人)
最後個round,chan mari問ポン子點解預言錯,ポン子講咩,聽唔明
好似話自己平時占卜好叻,叫人time shift時記得睇
宣傳
經理人係twitter話其實遊戲期間airi講好多野,但原來收唔到音

但剩係動作都已經笑死人
其實收音問題都唔關佢事.不過nico百科寫話佢份人好認真,佢有次event報天氣唔滿意自己表現喊左成晚冇訓,就咁去做第二日演出
好認真
對自己要求高係一件好事
唔怪得佢話今次收唔到音都想喊
希望快啲又有新活動
用vr比起平時睇落可以容易啲轉表情,發嬲個樣好笑
PewDiePie終於睇到AI條片

https://youtu.be/2FpBYaQV8sQ?t=8m
拳皇
雖然女仔先多人睇
但拳皇我覺得出返草薙京,八神個啲先好睇
咁另類先正
應該出kula
識出一定出蔡寶奇同陳國漢
btw,兩頁前已經有人post過
茨城VTUBER都開始出片了
ポン子twitter followers 4萬人
差唔多大部分youtube channel嘅人都有follow (youtube followers 4.4萬)
但可惜嘅係影片瀏覽數好少過萬
有7000已經算好

figma
冇充電果d少view正常
btw,ray同sora連經理人twitter都有follow,之前好似仲見sora有留言
夾到個委員長缶バッジ了
今次好少人玩唔洗點排,不過難左勁多
夾完一個收手唔玩
都出左一排
之前出左3日左右俾人夾晒啦,果陣排個幾鐘都玩唔到
我見twitter話今日返貨先開黎玩,點知難左咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞