香港外流球員討論區(5)

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
2014年6月

「我要到歐洲頂級聯賽立足和出戰世界杯!」— 霍斌仁
「即使我看起來不像一個中國人,但我的而且確是一個中國人。」— 霍斌仁

Brian仍然未決定未來將會代表香港還是尼日利亞大國腳比賽,「我會給4年時間自己,若我24歲時能在更高水平的聯賽立足,我願意放手一搏,轉籍尼日利亞,希望有機會參與世界杯。不過,香港的確是給予我現在所擁有的一切的地方,我也很願意代表香港隊,所以要下這個決定真的十分艱難。」
2014年6月

「我要到歐洲頂級聯賽立足和出戰世界杯!」— 霍斌仁
「即使我看起來不像一個中國人,但我的而且確是一個中國人。」— 霍斌仁

Brian仍然未決定未來將會代表香港還是尼日利亞大國腳比賽,「我會給4年時間自己,若我24歲時能在更高水平的聯賽立足,我願意放手一搏,轉籍尼日利亞,希望有機會參與世界杯。不過,香港的確是給予我現在所擁有的一切的地方,我也很願意代表香港隊,所以要下這個決定真的十分艱難。」

雖然係舊聞, 但都照舊笑撚左, 佢當自己係邊個, 叫佢睇下今屆世界杯尼日尼亞中堅係咩身型, 佢又自己又係咩身型先 有幾難呢個決定, 停止發夢, 就係咁簡單
香港隊都未必入到啦
佢起碼都試過外流,希望佢而家知道自己咩料,重新上路,米再留係申花預備隊浪費時間。
霍斌仁個陣20歲, 申花同佢簽預備組合約, 即係廉價合約, 當係投資, 得就值錢, 唔得亦都唔可惜, 成本唔高
好高騖遠
FIFA World Cup 尼日尼亞打三後衛
Leon Balogun : 1米90 - 效力英超 白禮頓
William Troost-Ekong: 1米91 - 效力土超 貝沙
Kenneth Omeruo: 1米85 - 效力土超 卡森柏沙(從 車路士 外借)

只能夠講, 佢應該清楚自己實力, 唔清楚既係尼日尼亞有幾強
其實尼日尼亞都幾多人材,點解佢個陣踼到申花預備組已經覺得自己有機會入國家隊
可能見多黑又硬踢中甲中超, 以為自己都係半隻黑鬼, 踢到中超隊要引到非洲國家隊注意唔難 佢太天真了如果係
唔需要人造救世主
一個港隊都唔用既人幻想自己踢尼日尼亞
但佢連一隊大名單都入唔到
Brian Fok係有自知之明既就搵隊港超落腳,博入返港隊先再諗外流啦
人地睇港隊唔起啦
Brian Fok個例子算唔算話俾我哋聽要先站穩港超,多啲實戰經驗再諗外流會好啲
基本上佢未上去之前都冇乜戰績支持到佢踼中超
不如話有邊個可以好似Tsun同Brian咁有機會唔踢香港波直接外流
Jordan算唔算
佢冇BC
Tsun個情況同brian唔同喎,佢青訓時期一路都係香港
原來下輪有N蕉對羅素
球霸同方柏倫上中甲嗰陣都冇乜戰績,好快敗走
4隊有港澳台,好快又撞到
但佢地起碼係踼一隊同中甲,能力上唔會差太遠
Brian fok一個冇乜經驗既球員一跳跳上中超,好難有機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞