香港外流球員討論區(5)

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
thx joel
新聞heading

恆豐客場4球負恆大,8輪不勝副班長“越坐越穩”

sorry, i check again, need pay to watch on everton website
上半季輸得太多,好大機會返魂乏術
咩係副班長?
排最尾果個叫副班長
應該有link
大連今日和波,有10分
貴州4分
快中甲見了
冇啦, 二次轉會大連簽秦升, 你簽d垃圾
降班嘅話,又要清咁班外援
Who watch

2018-07-19 - HKT02:45 - Friendly - 貝利 vs 愛華頓
Steve唔洗走,佢本身就係中甲料
正選就睇
煲th
上季tsun有波入同成日有得出既英格蘭聯賽錦標賽又打, 貝利抽中英甲費列活特, 英甲羅奇代爾, 李城U21
貴州莫財到季初簽佢
好似簽佢都搞到好麻煩
佢都唔平 超過3000萬轉會費
正宗出你個份唔係糧, 而係賠償
貴州俾延邊個3000萬係賠償
2016年,延邊富德從杭州綠城買斷斯蒂夫,並簽約3年。因為球員表現出色,延邊在2017年年初為斯蒂夫漲薪3倍,但合同年限沒有變。因此在上賽季結束後,斯蒂夫與延邊的合約還剩最後1年。

其實從2017賽季開始,就有不少中超球隊想要簽下斯蒂夫。如果是走正常的轉會程序,肯定不會有爭議出現。可按照球員經紀人的說法:延邊富德拖欠了球員的工資,按照國際足聯的相關規定:斯蒂夫可以獲得自由身,並免費加盟任一一家俱樂部。如果是這樣的話,那經紀人也就可以分享不菲的簽字費。

為了捍衛自身的權益,延邊富德發佈了官方公告,並詳細說明瞭斯蒂夫的合約情況,而在中國足協看來:延邊富德並沒有根本性違約,斯蒂夫也不能以自由身加盟任一一家中超俱樂部。如果有球隊強行簽下斯蒂夫的話,那球員可能面臨6到12個月的禁賽,而買方俱樂部則會浪費一個外援名額,並受到罰款處罰。

事實上,貴州恆豐早已為斯蒂夫拍攝了官方宣傳照,球員也跟隊訓練了很長時間。在得知「強行簽下斯蒂夫」的風險後,貴州恆豐只能推遲發佈轉會公告的時間,並試圖通過正常渠道來解決問題——那就是向延邊富德支付轉會費。據悉,在2月25日的晚上,貴州恆豐方面與延邊進行了協商,並決定向對方支付轉會費。隨後,延邊富德撤銷了在國際足聯的上訴,並讓斯蒂夫在轉會窗關閉前順利完成註冊。
貴州以為可以免費簽人,點知到最後都要俾錢

咁倒不如簽個中超level 嘅前鋒啦
True, 成3000萬洗簽呢啲中甲料
簽啲咩人好影響隊波季尾嘅排名,貴州上年好揼本就排第8,今年簽埋啲咁嘅人就。。。同上季嘅流浪真係一模一樣
steve其實都叫有速度同有D身型

不過貴州中場真係太弱

出steve, 冇人可以比波佢
出jelavic, 佢set波但冇人可以做到第二點

兩個一齊出, 中場控制力更加弱

上年有ruben castro,佢至少可以做到中場同前鋒之間串連

雖然話Jelavic好番冇耐同冇咩同steve夾過
但宜家都冇咩時間比貴州慢慢試效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞