「中文/英文DSE衰咗」有人話可以考IGCSE?

56 回覆
5 Like 1 Dislike
訓醒未 唔知唔好亂水鳩人wo
你試下叫佢考個igcse ENG入囉
睇下admission 會睇ielts定igcse
你考到igcse a*都西走你
除非係學校好想要你 但你中英文真係唔合格 唯有當你igcse係qualify

中文既話 gce直頭唔計分
Passes in three GCE Advanced Level / International Advanced Level* subjects with CCC, not including any language subjects in English / Chinese

當然唔係科科都咁straight啦
有d毒撚科 你係女既話offer仲會低d tim
利申: 屋企人做某uni admission

鳩噏當秘笈
GCE 中文不嬲都唔計academic 個part, language 個part 先計
igcse 英文係真係難嘅,正常都個個考ielts
巴打介唔介意留tg?
師兄 想問academic part同language part 有咩分別

如果我中文2左 non-jupas入返U
咁我可唔可以GCE代替左傳統嘅IGCSE?
因為考期問題 我驚太汶水
GCE 中文你想考?
用GCE中文代替IGCSE中文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞