「中文/英文DSE衰咗」有人話可以考IGCSE?

56 回覆
5 Like 1 Dislike
有無巴/絲有考過GCSE/IGCSE/GCE-OL?
如果考IGCSE,咁究竟考邊個,我見考評局網有兩個
1. Person edexcel, IGCSE
2.Cambridge Assessment International

如果要考,呢兩個有咩分別

IGCSE 究竟有咩野要考,形式會點,同DSE差唔多?

如果考IGCSE英文 喺考第一語言定第二語言?
non jupas一般係用IELTS
咁中文呢
IELTS writing係考跟你跟唔跟到格式
P.S.: 龜sir你可唔可以靜一靜?NON-JUPAS嘅野我熟過你好多,你亂咁俾建議我驚你誤人子弟
唔該曬
考中文 唔想考返dse
Igcse 同dse比較 ,深淺如何
你用DSE成績報嘅話 唔會睇你IGCSE成績
non jupas?
non ju 先可以用其他試(ielts/ap/toefl/igcse)去代中英成績
乖乖哋retake啦
都喺2左
ielts好撚易
裸考都得
因為佢無果種考試 要準備格式既感覺
利申:我得 但你地未必得
果然係人中之龍
igcse係for non jupas
jupas只睇你dse中文(非華語生就另計)
igcse淺過dse中文多多聲
你想外國升學?
Igcse 華語學生都考得?
英文考TOEFL la
有$就考得
之前見到有小學生去考 成績AB之間

正常你讀過中學好難唔爆分
1. 其實 HK 人 (華人,非鬼佬名)報都要專門prove中文水平?
2. JUPAS用IGCSE中文應該唔得呀嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞