DSE差一科先有asso讀 我應該found dip定retake一科?

149 回覆
3 Like 35 Dislike
我身邊D朋友都未有
未有
難聽D講句..asso都入唔到..證明唔係讀書既材料..不如早幾年出去做野好過.
地盤人工高
阿師兄
首先我不斷強調屋企唔等錢洗讀fd 係ok
其次,“我認為”只係retake 一科,如果樓主係有心讀同有努力讀既,考個2根本唔難,仲可以慳左一筆費用同返下part-time 賺錢
最後,萬一衰多次,咁係咪表示佢唔可以再讀fd? 我既advice係 balance 左$同fail o既機率。
純屬個人意見,如果樓主只係想hea 下而又唔介意洗錢,fd 係幾好既選擇

利申:以前係窮asso 仔
仲未有 屌又等一日?
又想讀asso做後門狗喇
巴打收到未
仲係無
等緊之餘都打定輸數了
你家底點成?家底好入去溝下女囉
Why not both?
咪傻了樓主
淨係考5科怨得邊個
聽上邊講啦一係found dip一係retake
每年不知幾多人慘過你
唔好話12分 20分衰中文1讀found dip都見過
利申 best5 16但1咗科 多咗年俾自己補底 加上三年黎勤力咗 成功走後門入三大
真定假啊?
我band 3學校出身,幾個朋友都升到好多wor
自己:16->22
朋友:
20->24
18->24
18->20
19->26
得一個冇升到分
當中有自己同另外兩個朋友都覺得自己retake都幾hea吓
真係升唔到分果啲,我覺得一係太高分升唔到,一係問心真係冇溫到書
如果唔係應該升硬
Ching你咩found dip
有冇tg
有 可以嘅話你放低link 我之後再加你
有咩野都可以分享下嘅
其實如果dse中英都冇3,讀完asso係咪要考多次dse,定只係睇asso gpa
巴打同樓主有無消息
你地啲朋友又點
無消息 唉
我個fd話佢上年第二日先有消息
好不安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞