大家睇過啲咩冷門動畫漫畫而又好睇?

291 回覆
2 Like 2 Dislike
噬謊者 自己最鐘意既鬥智漫
這個世界的角落
拋磚 自觀非專業評價

Gun x Sword 齋睇畫面值回票價

Blood+ 故事設定對我嚟講好正 特別係越南篇 畫面亦十分初快

奇幻兒童 雖然作畫麻麻 但係故事對每個人嘅刻畫都好細緻 故事時間軸雖長但係舖排唔亂

奇幻兒童如果而家播, 都比而家既新番高幾級

隨住劇情推進, 世界觀越來越宏大, 由地球講番去另一個星球, 著墨既地方點到即止, 一啲都唔誇張, 起承轉合都做得好好, 成個故事完左之後都仲有餘韻係到散唔走
人物設定又一流, 角色都好活生生咁做佢地要做既事, 劇情分配平均, 每個角色都有用到之餘又無角色特別開晒外掛咁

呢類既劇情/表達方式只係得動畫先做得到, 如果換成三次元劇集, 就只係會不斷咁賣特技同埋靠住前世記憶開外掛, 無左種細膩既感覺
動畫除左賣萌之外, 仲有好多好細膩既劇情可以做得到

奇幻兒童推薦過比人睇, 但係D人睇都唔想睇
少年犯之七人

呢套真係日本男人既熱血, 又寫實
每一集最後, 果幾句旁白既內容, 發人深醒, 又有道理
尤其係監獄果陣
魔法律相談事務所
木木津剋久,村山慶,櫻花蝦chima既漫畫
臏 孫子異傳
次元艦隊

唔錯嘅戰爭漫畫
my little pony
星夢學園
寶石寵物
拋磚 自觀非專業評價

Blood+ 故事設定對我嚟講好正 特別係越南篇 畫面亦十分初快

奇幻兒童 雖然作畫麻麻 但係故事對每個人嘅刻畫都好細緻 故事時間軸雖長但係舖排唔亂

隨住劇情推進, 世界觀越來越宏大, 由地球講番去另一個星球, 著墨既地方點到即止, 一啲都唔誇張, 起承轉合都做得好好, 成個故事完左之後都仲有餘韻係到散唔走
人物設定又一流, 角色都好活生生咁做佢地要做既事, 劇情分配平均, 每個角色都有用到之餘又無角色特別開晒外掛咁

呢類既劇情/表達方式只係得動畫先做得到, 如果換成三次元劇集, 就只係會不斷咁賣特技同埋靠住前世記憶開外掛, 無左種細膩既感覺

我竟然可以喺度搵到個睇過嘅同好
Btw 而家邊度有得睇返
排球少年
拋磚 自觀非專業評價

我竟然可以喺度搵到個睇過嘅同好
Btw 而家邊度有得睇返

BiliBili 有得睇既
搵下仲有無mega果d地方有得下載
雖然老翻.. 有正版既話我一定會買番黎
不安的種子
迴轉企鵝罐
雖然睇完都唔知佢講乜
但係真係好好睇

動畫都出埋
冷門
只想告訴你

呢套多女睇
我睇係好想告訴你
只想告訴你

想講仰望半月的夜空但應該唔冷 不過講親都唔知點解冇人識

竟然有人識
雖然e家睇番都幾老土
白色相簿2

又唔可以話你錯
佢套動畫確實冇乜人氣
漫畫都係
不過原作(game)出名到被稱為脫宅神作

其實動畫個舖排都幾好幾完整
特別係雪停雪降個小說用兩集做埋出黎
我覺得仲正過game intro ch.
利申game已玩晒表示神作
Mr. Pickles
女神異聞錄2
妖獸都市之地獄聖女(只限廣東話版)
欺詐獵人
bird men
粉俠傳

喺漫畫人見到有連載,笑撚死

袁生係咪畀錢d中國網畫網要求佢哋上架
粉俠傳

喺漫畫人見到有連載,笑撚死

袁生係咪畀錢d中國漫畫網要求佢哋上架
Lain the experiment

套嘢幾高深,睇完之後好憂鬱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞