大家睇過啲咩冷門動畫漫畫而又好睇?

291 回覆
2 Like 2 Dislike
群青戰記
火與劍
只想告訴你
只想告訴你

想講仰望半月的夜空但應該唔冷 不過講親都唔知點解冇人識
有冇浦澤直樹同好?
咁多漫畫得佢個billy bat我仲追緊
(唔知係咪冷門 純分享)
少年犯之七人
潮與虎

後期熱血到喊

樓上講足球騎士講到咁我先知原來咁冷門
我記得好似係主角個女朋友係日本代表好鬼靚女

足騎真係冷到顛 中間仲有一段比賽冇漢化 明明好好睇

足球有套再冷啲又好睇啲嘅,be blues
真實既熱血

但又有動畫
睇緊steins gate , 唔係漫畫撚 , 唔知算唔算
頭幾集完全唔知做乜鳩

如果你認真問,我認真答你
依套好紅

對唔住 , 我之前真係未聽過

神作黎架喎,講時空動晝佢無第一都第二

槍王黑澤聽過未?
黑礁

黑礁好岩唔鍾意睇啲扮正義嘅人做主角嘅巴打睇 不過我好似無睇哂全套

如果講動畫嘅話同期有套叫獸王星 都幾正 世界設定夠大 篇幅都長但係好多伏筆做落 返睇先會知道

利申獸王星其實日本好出名

黑碓完左未

我翻睇左兩三次都無睇晒

好耐冇更新唔知係漢化問題定咩
d人話黑礁個作者同富奸差唔多
Monster
我都唔知算唔算冷門
新暗行御使
白色相簿2

又唔可以話你錯
佢套動畫確實冇乜人氣
漫畫都係
不過原作(game)出名到被稱為脫宅神作
有八成野都唔係冷門作品
而加搵係漫畫APP一本好睇嘅冷門作品好難
我覺得翻譯組會譯嘅作品係日本都唔會太冷門
真正高強冷門作品連自己日本仔都好少睇
如果坂本真人,駕籠真太郎嘅作品都可以叫冷門
咁好多作品都可以叫冷門

香港有Page 係專講冷門嘢
https://www.facebook.com/2014mangaworld/
利申唔係我開的
levius (畫風近來比較少見)
鐵風 (女子mma)
陸道 (拳擊)
直至死亡將我們分開 (打鬥?不過可惜作者病,個結尾好趕咁)
百萬疊迷宮 (唔知點分類)

唔知算唔算冷
可能無人識
.hack系列
中學時偶爾係漫畫舖發現
好好睇
有好幾條故事線
但主要圍繞the world呢隻架空既網遊game
有出漫畫動畫輕小說game
覺得無再出好可惜

.hack 應該唔算紅 以前啲Forum都好多人討論
利申無睇過
伊手高中柔道部物語

廢柴同盟

晚安pungpung

不良貓
扭曲的同居生活
靈媒老師在身邊
拍賣行
天兵高校
鐵馬少年
Monster
我都唔知算唔算冷門

hunter x hunter
我都唔知算唔算冷門
只想告訴你

想講仰望半月的夜空但應該唔冷 不過講親都唔知點解冇人識

識呀
Monster
我都唔知算唔算冷門

hunter x hunter
我都唔知算唔算冷門

monster 只可以講題材唔岩大眾市場 但應該唔算冷門啩 特別係香港 香港後生仔剩係岩啲大路熱血冒險動畫 (加埋賣肉)

Btw 特攻之島 有無人聽過
都唔係問有無睇過而係有無人聽過
呢套因爲牽涉敏感題材而無人會(無人敢)漢化佢
故事主要圍繞日本二戰期間嘅海上人間兵器回天 簡單講即係永遠的0嘅回天Version
好耐之前因爲要打Assignment而睇過幾集(仲要係英譯)
而家搵唔返個Website
異教主
朋友遊戲
離題問下,android 有咩漫畫app 好用?
岩岩裝左個無限漫畫,睇頭先有巴打講嘅mxo (好耐之前睇過,有人提起想翻睇)
但係有某幾句要load 好耐
有冇更多嘅app 推薦?

漫畫人?

本身唔係咁想裝大陸軟件,而且聽巴打講收到警告話漫畫人好似有毒
不過試用過真係幾快幾好用,惟有咩權限都唔畀佢,照用
潮與虎 堅好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞