[風繼續吹] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (17)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
但其實斜膊又有乜唔好姐
大隻佬都係斜膊

有冇人snap下
但我本身窄膊,再加上a字膊,著件西裝褸會唔好睇
fg初入職場, 想訂造一套西裝
係咪深灰色最好 , 方便第時返工/見工
利申:得一對黑色皮鞋
深藍深灰都可以呀
深灰肯定係最最穩陣之選
各有喜好啫,如果太A,墊小小都唔差啫
多謝2位巴打回答
遲吓有錢諗住買對啡鞋襯吓
見到有個網話深灰唔好襯啡鞋, 中灰或者淺灰先得
呢樣真唔真?係的話我著深灰褲就夾返黑鞋
唔知係唔係,睇樣似但舖唔係歸落tgc 1

我覺得c&j 373 視覺上仲長,不過我接受到既
應該係我instep 太低 ,我之前粗略度過 waist : 240mm , instep : 250 mm

著 Carolina Simpson , c&j 347,373, loake 都有同樣問題
係佢個instep造得高定巴打個instep太低
應該係我instep 太低 ,我之前粗略度過 waist : 240mm , instep : 250 mm

著 Carolina Simpson , c&j 347,373, loake 都有同樣問題[/quote]

不過呢對應該係我比較合腳型既一對
雖然手工唔似精細同埋鞋頭鐵打到凹左,但可以handwelt mto 加改跟型 ,千七人仔我覺得好抵着
無shoe care product 搞到買左對Carmina幾個月都未著

大家平時邊度買?
大家有無睇過個間earnest&collective
啲鞋好似唔錯
咁呢對係rtw?
係唔係買之前wechat問佢size advice?
睇Cleverley ig 有更大Size: UK14 for The Rock
個琴底同pitched heel加左幾錢?
第三次fitting
新人留名 多多指教
有冇人試過訂造牛仔嬲?知唔知邊到有
搵人訂左條chino
但著落發覺個襠位太緊蹲唔到底
有冇得搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞