發電廠工程師人工係咪好高?

152 回覆
1 Like 0 Dislike
讀完hd入左mtr train2年
17k

s40姐係engineer?
有人話入完haeco train完飛機會易啲轉入mtr 巴打又點睇?

我都係入幾年前既MTR GT

你quit 左haeco scheme a, 咁你入到mtr gt scheme a?定係無scheme a 照入?

GT同GE 有咩分別 除左好難入同難入之外

S40 有冇40k? 聽過師兄講再升已經係經理

45k 以上
Btw MTR 海鮮價 親生仔上得快升得多
親生仔= graduated program

巴打你45K?
地鐵有無話邊個部門好做?

阿sir 🙇🏻🙇🏻🙇🏻
GE 入職幾錢?你幾多年上到S40?
S40 一上就45K ?

我都係入幾年前既MTR GT

你quit 左haeco scheme a, 咁你入到mtr gt scheme a?定係無scheme a 照入?

MTR GT 冇scheme A
MTR GE 有scheme A

MTR GT 升行政人員
MTR GE 升工程師

即係E1有冇50k

外面啲人覺得好好,其實低過出面其他公營機構好多,依幾年好多人走,我成日都食餅

利申:都係同事

屌,人工都要呃我

大把老E2 人工高過新E1。
新E1 又要charter 又要剩,人工得40K • 唔走至其
近年c記走入政府既GT多到可以擺幾圍麻雀

Charter 左出面叫到50k+ , 重邊會留係c 記做40k .

Charter 左出面叫到50k+ , 重邊會留係c 記做40k .

喂,人哋最佳僱主黎架
而家呢個年代E1 人工少過舊制同市價好多啦

自爆:同事

即係E1有冇50k

樓豬應該唔抵得佢朋友搵咁多
以為佢吹水
E1 有50k呀 on9仔
以新制計mtr定clp福利好啲?
而家呢個年代E1 人工少過舊制同市價好多啦

自爆:同事

即係E1有冇50k

樓豬應該唔抵得佢朋友搵咁多
以為佢吹水
E1 有50k呀 on9仔

屌 專業資格喎
你估流架?同醫生同grade架
老老豆豆,人工同福利都大不如前,無論mtr or clp

冇撚錯
不知幾多人走

冇撚有錯,好多DEPART都走左好多人,D PERMANENT 走曬

MTR GT 升行政人員
MTR GE 升工程師

前景係咪一樣
入csl做工程師會有幾多人工?
咁多電燈佬

做政府engine頂薪去到10萬 c記點睇都無

做到MP2咪有囉

發緊夢?
整飛機就全球需求大喇
維修就彈埋一邊啦

利伸:前HAECO GT (scheme A 行一半就走)

巴打點解quit?
講多小小飛機工程既野 事關小弟入左佢個AEDS 想知多小小

19維修牌轉制跟公司
唔跟人 10年先上到engineer位
上到仲要得果2x k
10年2x k你做埋我果份啦
算9數啦

我出去做其他唔好?屌你我HKU架 當我狗呀?

10年先2x k痴撚線搵乜人做

有heart先會做飛機

做到MP2咪有囉

同事。
我做緊mp3,唔係engin位,都好難做。
入面好多政策唔make sense, 差過以前好多。

經理
btw G定P?

做到MP2咪有囉

同事。

經理
btw G定P?

老細都上連登

同事。

經理
btw G定P?

老細都上連登

Sir 你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞