發電廠工程師人工係咪好高?

152 回覆
1 Like 0 Dislike
而家呢個年代E1 人工少過舊制同市價好多啦

自爆:同事

聽人講舊制去到6xk,但都少過emsd(同level)人工一截

冇咗好耐舊制?

低級一個月800 度

唔止。

s1-3 500度

有3個range 無記錯的話
第一個係500
第二個係800
第三個係1200
之後半價

s1-3 500度

有3個range 無記錯的話
第一個係500
第二個係800
第三個係1200
之後半價

S2 為例每個月約1000

係每期有1000[一期=2個月]

聽人講舊制去到6xk,但都少過emsd(同level)人工一截

冇咗好耐舊制?

搵不如搵有仲有冇5仙既菠蘿包賣囉
老老豆豆,人工同福利都大不如前,無論mtr or clp
同埋係咪發電廠係屬於mechanical engineering
輸電先係electrical engineering

如果讀EE
要有心理準備
當年去polyu in EE
個prof 話EE 係最難讀嘅engine
要諗過先好入

反而我覺得EE易讀啲

即係E1有冇50k

外面啲人覺得好好,其實低過出面其他公營機構好多,依幾年好多人走,我成日都食餅

利申:都係同事
老老豆豆,人工同福利都大不如前,無論mtr or clp

冇撚錯
不知幾多人走

全行得emsd keep到,
唔止keep到,仲要係人工愈來愈高

即係E1有冇50k

外面啲人覺得好好,其實低過出面其他公營機構好多,依幾年好多人走,我成日都食餅

其實係clp升到上e1,係出面應該搵到60k+

即係E1有冇50k

新升e1好似4xk

即係E1有冇50k

屌,人工都要呃我

即係E1有冇50k

同事你好

即係E1有冇50k

屌,人工都要呃我

做咗10幾年先升E1有幾50K

自己追返我樓上打咗d咩

現職MTR S40

補充:MTR 非project team

s40姐係engineer?
有人話入完haeco train完飛機會易啲轉入mtr 巴打又點睇?

我都係入幾年前既MTR GT

你quit 左haeco scheme a, 咁你入到mtr gt scheme a?定係無scheme a 照入?

s40姐係engineer?
有人話入完haeco train完飛機會易啲轉入mtr 巴打又點睇?

你quit 左haeco scheme a, 咁你入到mtr gt scheme a?定係無scheme a 照入?

照入scheme A
不過轉discipline

照入scheme A
不過轉discipline

巴打係haeco做過一陣 之後先轉mtr ge?
點解我識d e2 阿sir話自己有40k up既,mtr pj team
點解我識d e2 阿sir話自己有40k up既,mtr pj team

算高人工

算高人工

佢行contract制
有冇o 記c 記

自己追返我樓上打咗d咩

現職MTR S40

S40 有冇40k? 聽過師兄講再升已經係經理

45k 以上
Btw MTR 海鮮價 親生仔上得快升得多
親生仔= graduated program

巴打你45K?
地鐵有無話邊個部門好做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞