邊個係香港最無用嘅鐵路站(唔包輕鐵)

221 回覆
0 Like 3 Dislike
1)自己唔用就話無用

2)唔起到去你屋企樓下就係垃圾
屌鳩何文田起係山果個on9
你自己講 唔撚係起係山你想起撚係邊?
起撚埋去房署地底好冇?
屌你老母用下你個閪腦啦
咁撚醒你自己唔plan個站出黎?
Limitation識唔撚識啊?

好撚惡
不過又講得啱
知唔知點解何文田站個位咁四不像 因為要就黃埔班大帝 原本黃埔站定位係服務黃埔及紅磡至土瓜灣 個站係聖匠中學附近 班有錢人日嘈夜嘈 話要將個站搬入黃埔 話起條單軌比佢都唔肯 最後要將何文田站由愛民村搬落去而家個位去就返紅磡 如果唔係紅磡班人要行更耐先搭到車

上網睇資料,個站不嬲都打算起係舊山谷道邨附近,唔係愛民邨喎
何文田
石峽尾
旺角東至九龍塘
屌你老母附近D人咁撚怕嘈成日投訴要減速
成個站拆左囉仆街
大家無得塔一齊死
投你個仆街死人數減你老母速咩食屎狗
係投訴就投訴成個站叫火車拆撚左紅磡至九龍塘既火車站
到時最撚靜呀
知唔知點解何文田站個位咁四不像 因為要就黃埔班大帝 原本黃埔站定位係服務黃埔及紅磡至土瓜灣 個站係聖匠中學附近 班有錢人日嘈夜嘈 話要將個站搬入黃埔 話起條單軌比佢都唔肯 最後要將何文田站由愛民村搬落去而家個位去就返紅磡 如果唔係紅磡班人要行更耐先搭到車

何文田同油麻地個站打橫已經接近同一水平線 個彎其實都好勉強 個站的確唔係比人出閘 係比人將來沙中線開左去轉車既 所以佢個大堂係細過轉車層好多 只可以講係近紅磡多過何文田 但有唔少人為左怕塞車同轉車所以都係寧願搭地鐵(不過其實貴好多)例如去油塘 鑽石山 將軍澳個邊
Between 九鐵年代 何文田站係打算起係依家何文田山畔個到 或者直程起係機利士南/北路叫機利士站 所以個站一開波就冇諗住比何文田人搭

何文田同油麻地個站打橫已經接近同一水平線個彎其實都好勉強 個站的確唔係比人出閘 係比人將來沙中線開左去轉車既 所以佢個大堂係細過轉車層好多 只可以講係近紅磡多過何文田 但有唔少人為左怕塞車同轉車所以都係寧願搭地鐵(不過其實貴好多)例如去油塘 鑽石山 將軍澳個邊
Between 九鐵年代 何文田站係打算起係依家何文田山畔個到 或者直程起係機利士南/北路叫機利士站 所以個站一開波就冇諗住比何文田人搭

自膠左 又其實未到同一水平線 只係個彎已經好盡 又要就角度
其實我覺得天后無咩用,同cwb隔左個維園
1)自己唔用就話無用

2)唔起到去你屋企樓下就係垃圾
屌鳩何文田起係山果個on9
你自己講 唔撚係起係山你想起撚係邊?
起撚埋去房署地底好冇?
屌你老母用下你個閪腦啦
咁撚醒你自己唔plan個站出黎?
Limitation識唔撚識啊?

好撚惡
不過又講得啱

1 嘈黎冇用 最客觀係睇投票率
2 話知你係咪limitation 事實係冇用呀嘛

講到口臭
何文田站起來唔係俾班窮撚公屋友用
係俾將來既上蓋物業用
只不過係港鐵將成件事包裝得好靚
講到起車站係為居民
話知住上蓋物業班友坐地鐵定渣車
但樓價一定可以賣貴d

呢樣真係好反智,地鐵理應係留比基層市民優先塔,但就偏偏係就返自己既物業上蓋用,有錢人就喜歡揸車,洗鬼同人迫地鐵

無話唔俾基層市民搭地鐵
駁多程小巴先啦
港鐵心諗: 嫌麻煩? 你唔好搭囉, 大把人咁樣駁來搭
(運輸署又會洗橫手去cut巴士迫人搭鐵)

呢樣真
何文田站真係好on9
駁多程小巴我直接由旺角/尖沙咀上去唔好?
旺角東至九龍塘
屌你老母附近D人咁撚怕嘈成日投訴要減速
成個站拆左囉仆街
大家無得塔一齊死
投你個仆街死人數減你老母速咩食屎狗
係投訴就投訴成個站叫火車拆撚左紅磡至九龍塘既火車站
到時最撚靜呀

火車去到大圍就停蝕底既咪係新界東北班友
奧運站
其實有幾多人有去過呢個站?

西鐵尾班車 南昌轉 再去奥運落。行去mk仲趕到官塘線尾班車

邊度去邊度 點解要咁做

無巴士咩

夜媽媽 廢事等n車
奧運站
其實有幾多人有去過呢個站?

西鐵尾班車 南昌轉 再去奥運落。行去mk仲趕到官塘線尾班車

邊度去邊度 點解要咁做

無巴士咩

夜媽媽 廢事等n車

邊度去邊度?好奇下
一定係石硤尾
咁大個仔都未見過到站有人上落車
講石硤尾個d係咪戇鳩九龍塘/行過去既話行到仆街,同埋又多學生要去

無乜人落車 同上車 對比太子同九龍塘

樂富 黃大仙 鑽石山 彩虹

四個站 變兩個站都ok位置太近

顯徑要取消

九龍灣。牛頭角 官塘 三個站可以變兩個話

on9

掉低一句on9就算?
何文田啦 個位系正座山唔知有乜用

系你老母
狗鐵全部站都無撚用 最垃圾獨市公司
講石硤尾個d係咪戇鳩九龍塘/行過去既話行到仆街,同埋又多學生要去

無乜人落車 同上車 對比太子同九龍塘

樂富 黃大仙 鑽石山 彩虹

四個站 變兩個站都ok位置太近

顯徑要取消

九龍灣。牛頭角 官塘 三個站可以變兩個話

on9

掉低一句on9就算?

九龍灣同官塘繁忙時間日日爆滿
牛頭角入創紀之城同工業區又唔少人
少咗邊個站都仆街
你住康城個陣 仲會唔會話康城站無用
地鐵火車西鐵馬鐵
邊個站你覺得係最冇撚用

我投康城

其實康城站好有用 你諗下住康城個班無地鐵點算?

呢句野好百搭

其實馬場站好有用 你諗下住馬場啲馬無地鐵點算?
咁多頁都無人講南昌 個站水靜鵝飛
附近得個富昌邨 根本都唔值起個站
少人到喺入面玩捉依因都得 起嚟淨係為咗轉車
上水,無人用,得蝗用
錦上路明明好多人上落
錦上路 周圍乜都無 附近住宅又唔算多 有都係一層過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞