邊個係香港最無用嘅鐵路站(唔包輕鐵)

221 回覆
0 Like 3 Dislike
太和
大埔區內交通好少少既話太和站摺埋都wfc

太和站出都有好多學校屋邨同埋村屋
唔通大埔墟出再行去錦石
羅湖
何文田個on9站都唔知方便邊個

講到口臭
何文田站起來唔係俾班窮撚公屋友用
係俾將來既上蓋物業用
只不過係港鐵將成件事包裝得好靚
講到起車站係為居民
話知住上蓋物業班友坐地鐵定渣車
但樓價一定可以賣貴d

錯啦 係poly校巴
杏花邨如果唔係有Ive 佢都係自私站

都仲有班住小西灣嘅轉車嘅

去柴灣轉架
博覽館

呢個真係最廢

係用黎睇展覽睇show
平時真係拍蚊
講石硤尾個d係咪戇鳩九龍塘/行過去既話行到仆街,同埋又多學生要去

無乜人落車 同上車 對比太子同九龍塘

樂富 黃大仙 鑽石山 彩虹

四個站 變兩個站都ok位置太近

顯徑要取消

九龍灣。牛頭角 官塘 三個站可以變兩個話
車公廟

知唔知呢個站附近有幾多學校同住宅?

知唔知馬鐵得四卡仲未算逼爆遲下仲開8卡。。 呢個站 咁近大圍

石門前既站 cut. 左車公廟最岩

講到口臭
係俾將來既上蓋物業用
講到起車站係為居民
但樓價一定可以賣貴d

呢樣真係好反智,地鐵理應係留比基層市民優先塔,但就偏偏係就返自己既物業上蓋用,有錢人就喜歡揸車,洗鬼同人迫地鐵

無話唔俾基層市民搭地鐵
駁多程小巴先啦
港鐵心諗: 嫌麻煩? 你唔好搭囉, 大把人咁樣駁來搭
(運輸署又會洗橫手去cut巴士迫人搭鐵)

垃圾政府
佢好似係股東?
狗到撲街
荃灣西
柯士甸

諗住俾鳩鐵架

九龍市區去元屯天會用到佢

呢個站最撚無用啵 拖住西鐵

得佢用8卡 起又起得衰 cut左 佢 去mk鐵三角 圓方入 南昌轉西鐵都可以
車公廟

車公廟行去沙田圍/大圍站都唔使10分鐘

個個塞哂係同一個站上?

有咩問題?
成班話何文田嗰啲其實有冇去過個站
大把紅磡人用
只係唔係俾何文田人用姐

同意
去蕪湖街,家維邨,紅磡廣場,高山劇場等地方勁方便

家維村去黃埔近d啵
太和

太和站出都有好多學校屋邨同埋村屋
唔通大埔墟出再行去錦石

大埔同太和兩個轉一個啦 大埔個站起係博物館就岩啦 咁就中間點
奧運站
其實有幾多人有去過呢個站?
太和

朝朝早有班人起班full 曬嘅車入邊由左邊門去右邊門
荃灣西

呢個將來會好多人 依加果邊起緊樓 同埋近工業區
奧運站

大角咀
西營盤 同 香港大學
住個到都咁講,個出口離入閘咁撚遠
完全唔配合個到既地形發展既 舊有出口又唔用返
奧運站

西鐵尾班車 南昌轉 再去奥運落。行去mk仲趕到官塘線尾班車
大窩口

講到口臭
係俾將來既上蓋物業用
講到起車站係為居民
但樓價一定可以賣貴d

呢樣真係好反智,地鐵理應係留比基層市民優先塔,但就偏偏係就返自己既物業上蓋用,有錢人就喜歡揸車,洗鬼同人迫地鐵

無話唔俾基層市民搭地鐵
駁多程小巴先啦
港鐵心諗: 嫌麻煩? 你唔好搭囉, 大把人咁樣駁來搭
(運輸署又會洗橫手去cut巴士迫人搭鐵)

垃圾政府
佢好似係股東?
狗到撲街

應該咁諗
班上蓋有錢佬夾錢俾港鐵起站
去俾窮撚用

無上蓋,港鐵唔會起咁多條線
下下一百幾十億,拎去投資中國市場未仲好
石硤尾
車公廟

車公廟行去沙田圍/大圍站都唔使10分鐘

平常學生都少係度上落車
講石硤尾個d係咪戇鳩九龍塘/行過去既話行到仆街,同埋又多學生要去

石硤尾個問題係一到繁忙時間冇人上到車,冇人落到車 啲人一定要行去九龍塘或者深水埗上

利申喺石硤尾番過工,放工三班車都上唔到

石硤尾個位好似係大圍同九龍塘中間起一個站咁,前一個站上滿晒,啲人又下一個站先落

搭左咁多年都見啲人上唔到車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞