突發 鰂魚涌公園發生開槍案

1001 回覆
136 Like 7 Dislike
咪撚on9差佬會唔會用呢D手槍仔
仲扮撚曬野分析 真係人唔笑狗都吠
係形狀似曲尺
因為唔可能咁仔細形容某種手槍
加上香港人對手槍嘅印象都係曲尺同左輪
如果突然講自動手槍甚至有人會唔明
而新聞重點唔係支炮係咩名
係件事嘅起因同經過
兩個字講完。 爭仔
cctvb都諗唔到
爭產爭到開槍
法律撚入:
如果個中女真係啪死所有遺產承繼人
佢係咪可以分到產?
如果分唔到係咪充公
8)

如該無遺囑者並無遺下丈夫或妻子,亦無遺下後嗣與父母,則須為該無遺囑者去世時仍活着的以下人士以信託形式持有該無遺囑者的剩餘遺產,而次序及方式如下 ——

首先,為該無遺囑者的全血親兄弟姊妹以法定信託形式持有;但如無人根據該等信託享有絕對既得權益;則

其次,為該無遺囑者的半血親兄弟姊妹以法定信託形式持有;但如無人根據該等信託享有絕對既得權益;則

其三,為該無遺囑者的祖父母或外祖父母持有,但如他們在該無遺囑者去世時仍尚存的超過一人,則每人得相等的份額;但如無此類別的成員;則

其四,為該無遺囑者的伯父、叔父、舅父、姑母及姨母而屬於該無遺囑者的父或母的全血親兄弟姊妹者,以法定信託形式持有;但如無人根據該等信託享有絕對既得權益;則

其五,為該無遺囑者的伯父、叔父、舅父、姑母及姨母而屬於該無遺囑者的父或母的半血親兄弟姊妹者,以法定信託形式持有。 (由1995年第57號第3條代替)

(9)

如根據上述條文,無人享有絕對權益,則除《財產繼承(供養遺屬及受養人)條例》(第481章)另有規定外,該無遺囑者的剩餘遺產即成為無主財物,屬於政府所有,而政府可(在其任何其他權力不受影響的原則下)從獲轉予的全部或部分財產中,撥款予該無遺囑者的受養人(不論是否為該無遺囑者的親屬)以及合理地預期該無遺囑者會供養的其他人士。 (由1995年第57號第3條修訂;由1998年第29號第105條修訂)

既然係咁老母死左,冇遺囑就比晒老公/仔女,幾時輪到老母班兄弟姊姊出聲?
擺明有WILL
THIS IS AMERICA
個兇手槍法都幾準
4條友都打中仲要爆到頭
violent delights have violent ends
香港幾時再出現移民潮?
中間果個三柴定時沙on9架,帶個Peltor出黎托柒咩
班on9扺比人笑似wargame友多過似反恐
可能過60歲
差佬果支Glock 17黎,邊有咁細支
追唔撚晒成個post, 話說好似冇人討論過現場搵唔搵到彈頭同彈殻甚至火藥殘留。幾樣關鍵証物都唔題下
邊個部門可以唔著制服又可以落更陀glock 我就唔知有啦
【20:20】前額中槍的80歲大姨證實不治
終於有人睇到

你個WILL係咩意思呀?
80歲個位救唔番了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞