突發 鰂魚涌公園發生開槍案

1001 回覆
136 Like 7 Dislike
會唔會係d先遣急救
開水洗地?
因為有機會 MCI (multiple casualty incident) 現場做分流等等,救護車一架得三個人消防員會協助
驚走火
一開始無人知係咪得”槍擊案”一單嘢
只係知道好撚大單 所以乜柒反恐呀消防救護都出曬嚟standby先啫 唔好諗咁多
Cctvb d劇eg 刑輯 好中意拍條撚樣謀殺岳父承繼遺產
死左呀媽 仲拎唔到佢啲遺產
傾唔掂數 攬炒??
會唔會係家庭式毒販
爭家產開槍,正On9廢老
就算佢地死哂,你都唔會攞到筆錢啦
支那味濃
喂唔好搬哂d terms出黎好喎
中產階級用黑星?點用得落手呀,喂人地手袋又Hermès,銀包用Gucci ,槍用意大利牌子先親得起架,拎出黎俾人笑點算,品味呢啲嘢唔可以妥協
好懷疑係佢老母咸豐年之前立左遺囑
受益人係佢老母d 兄弟姐妹
但係佢老母之後再冇立遺囑
又或者唔記得呢份野既存在
直到佢老母走左
有人拎左份遺囑相關文件出黎
鰂魚涌公園今午(26日)發生開槍傷人案,警方拘捕一名懷疑涉案女子,並檢獲一支曲尺手槍,另有一盒50發子彈,當中9發已經使用,相信疑犯曾向4名傷者開了9槍。

有資深槍迷表示,疑犯用的曲尺,為意大利Beretta Bobcat,點25口徑,長125毫米,槍管長61毫米,可裝8發子彈,槍重325克。該槍特色是槍管可凸起,以便手力不足女士使用。該槍迷解釋,因為半自動手槍有以手拉滑架上膛,女士可能不夠力,惟該款曲尺的優點是槍管可以彈起,直入放子彈到彈室,省去拉滑架的力氣。
買得槍都好深仇大恨,可能今次出來預咗殺人洩憤,冇打算再傾
MSRP $410USD + TAX
唔識野
曲尺唔係Colt咩
sig 250dcc 2夾 8飛1夾
中頭都唔死,支槍殺傷力唔算強

曲尺 係代表半自動手槍
即係你平時見到Glock, Sig Sauer 呢一堆
黑星手槍都係曲尺

左輪係平時西部牛仔六粒子彈嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞