連溫子仁都嚇破膽?香港上唔上Hereditary(宿怨)?

102 回覆
8 Like 8 Dislike
上星期睇左,我好少睇鬼片/恐怖片/驚嚇片,印象中見鬼同陰容院在好高質。
呢套我覺得唔差,前面有啲悶,中後開始刺激,有兩三幕真係投入到,感受到份恐懼同不安,演技都唔錯,劇情都唔係差,將呢樣野加入恐怖片應該都少有,但就拍得唔係幾夾咁,同埋如果要了解成個故事來龍去脈,可能要睇多次,但無人會咁做

dklm到時實碟都出撚埋
真心
個名改得唔錯
好普通 恐怖片已經好多年無突破 已經睇到無感覺了
講鬼果隻真係好難突破

玩主題驚慄都間唔時有新Idea
有幾恐怖呀
維基見到

上映日期
2018年1月21日(辛丹斯電影節(英語:2018 Sundance Film Festival))
2018年6月8日(美國)
2018年6月15日(台灣)
2018年6月21日(新加坡)
2018年9月21日(香港)

香港咁耐要9月先上

同時詭修女9月20上...... 2套野咁近上,打對台?
10月萬聖節丫MA
睇兩套好閒
台灣早咁多,到時香港未上都大把高清seed
近年鬼片少到喊,佢最好萬聖節上多幾套,我每日收工去睇一套
預告好普通
通常有史上最xxx,連邊個邊個都嚇破膽個d都唔係好野
上次韓國個套入瘋人院又係咁講
係我都諗會唔會吹大左?又話咩溫子仁都嚇破膽
但睇各方影評,都好似唔錯

BTW預告未必準,有D電影預告好正,但其實好爛
港版TRAILER
《祖孽》Hereditary| 首支預告 | 9月別怕 媽媽在
https://www.youtube.com/watch?v=imU2E6k-v08
都係唔好咁大期望 一陣又失望
上星期睇左,我好少睇鬼片/恐怖片/驚嚇片,印象中見鬼同陰容院在好高質。
呢套我覺得唔差,前面有啲悶,中後開始刺激,有兩三幕真係投入到,感受到份恐懼同不安,演技都唔錯,劇情都唔係差,將呢樣野加入恐怖片應該都少有,但就拍得唔係幾夾咁,同埋如果要了解成個故事來龍去脈,可能要睇多次,但無人會咁做

陰容院在好恐怖 細個第一套睇既鬼片 仲要入戲院睇 睇完之後驚左我3個月
無聲絕境A Quiet Place

https://lihkg.com/thread/727570/page/1
溫子仁都唔係套套好睇

套Lights Out真係睇到想死
唔係ar, lights out唔算超正,但都未算睇到想死

仲有lights out 溫子仁只係其中一個監製,唔係導演,我唔當係溫子仁作品
Light out 除左開頭外,唔知點解我覺得好悶

溫子仁E家都多數做監制

個女個樣搞到人好不安
十足十wrong way果條殺人犯咁
因為個女個樣 唔會入場睇
屌你老母
仲要貼大頭

記錯 原來係wrong turn
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞