屯門有咩好野食

155 回覆
3 Like 0 Dislike

食緊港式小丸子屌人正宗大阪風
下次睇清楚人地賣咩先好買
亂9咁屌

大阪風只少都有幾粒葱同紅薑 佢乜尻都冇得粉同章魚

我理撚得佢咩風 好食就好食唔好食就唔好食
不過平心而論係中上 但唔值排咗耐

Btw 佳美樂
黑椒汁

想試佳美樂 係邊
樓上自己google啦
屯碼啟豐
寶島

Btw 佳美樂
黑椒汁

想試佳美樂 係邊

佳美樂
鹽酥雞腸仔飯粟米汁
係盈豐商場地下
好正呀個鹽酥雞
老細個女好乖成日幫手
悅湖串得喜

可以話係隱世廚神

每次落樓都係食佢個喇沙湯烏東 而加就煲仔飯
In 發發 we trust

沙爹牛麵
雞翼薯條
大可樂
識食一定係咁食

跟手半粒鐘內要返到屋企
有間食娘惹餸,好正

邊度

置樂小曼谷個邊

識野
星期六日有黃薑飯
佢既十五夜團飯都好正宗

巴東牛肉雖然同我認知既味道係有分別, 不過都係好食既

不過唔好買佢D 糕點, 真係嘛嘛

利伸 老母係印尼華僑, 呢D野都由細食到大

Btw 佳美樂
黑椒汁

想試佳美樂 係邊

建生盈豐
黑椒火腿雞絲
鹽酥雞蛋
盈豐 雲川燒 d米線好正 記得走酸菜
有無人知龍門居咖哩皇好唔好食

聽過但未食過
屯碼啟豐
海韻
置樂有小曼谷,但出名後搬左大舖就冇咁好食,咖哩屋都好食

市中心代表就有華都雲南米線,同層仲有間食熱狗既都好食(電梯位附近唔記得咩名)

新墟有日本菜 青森,戲院附近有上海麵(排骨上海麵超好食)

虹橋當然唔少得米線,Cafe 海圖係有性格D, 但我鍾意入去坐,佢都唔點理你,同埋佢地對咖啡係有種執著。
拉麵同章魚丸都未食過,唔識

再落,藍地既Lam Tai Grill 同埋蒸氣火鍋都好食

最後有間最貴,最有性格但我可以話係全屯門(唔夠膽話全新界)最好食既西餐廳。係工業區平台舖既Jaselab Cookery

虹橋檔章魚燒真係狗也不屌 得粉漿同章魚 菜都冇條

食緊港式小丸子屌人正宗大阪風
下次睇清楚人地賣咩先好買
亂9咁屌

呢個真
Btw華都二樓賣熱狗嗰間都幾正
不過對我啲窮撚黎講好貴 好耐冇食過
好多名過其實

咩隱世廚神
公道d不論環境,只論食物,你唔係覺得好食吖

虹橋拉麵唔係差,但亦唔算出色囉
間章魚燒真係 慳返啖氣好過
清湯腩唔錯
Miss coffee 既all day/big big早餐唔錯
虹橋米線無人講
有朋友做過青森part time 聽完我就唔會再想去食
跟住龍門居蠔餅唔值個價

我想講嘅大家都講左
跟住龍門居蠔餅唔值個價

我想講嘅大家都講左

青森點樣講黎聽下
有間食娘惹餸,好正

邊度

置樂小曼谷個邊

識野
星期六日有黃薑飯
佢既十五夜團飯都好正宗

巴東牛肉雖然同我認知既味道係有分別, 不過都係好食既

不過唔好買佢D 糕點, 真係嘛嘛

利伸 老母係印尼華僑, 呢D野都由細食到大

我食過香港唔少印尼餐廳 呢間唔多掂
跟住龍門居蠔餅唔值個價

我想講嘅大家都講左

青森點樣講黎聽下

想知青森點
小曼谷
屯門咖哩屋
寶島
華都米線

其實有好多好食
但係好似好多質數都差左
例如 置樂粉仔檔 新虛蕃茄專門店 新虛唐記牛腩麵

沙爹牛麵
雞翼薯條
大可樂
識食一定係咁食

跟手半粒鐘內要返到屋企

發發食嘅唔係味道 係態度 聽住啲伙計講粗口 別有一番風味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞