屯門有咩好野食

155 回覆
3 Like 0 Dislike
一品間野態度好撚閪

個mk串過馬撚
但食品都算中上

個mk真係好撚串
野食再好味都無用 見到個mk都唔撚開胃

鬼叫人地太子仔咩
留名之後食好野
而家就試下華都間米線

有兩間wor
巴打們係講多人大間果間?

最邊邊個間
留名之後食好野
而家就試下華都間米線

有兩間wor

最邊邊個間

中伏 去左大間果間
留名之後食好野
而家就試下華都間米線

有兩間wor

最邊邊個間

中伏 去左大間果間

惟有下次再試
成日去龍門居食野

街頭龍門居小食個檔粉仔幾好味 , 仲有雲吞 , 不過唔多人叫 , 多數都係粉仔碗仔翅

有時等緊整番串辣豆卜都幾爽 ..

碗仔翅我就鍾意食街尾個檔既「真係碗仔翅」

同埋鮮蝦雲吞都幾抵食 ...

蠔餅菲菜餅出晒名唔洗提啦 , 不過呢檔我反而鍾意佢個超級無敵炸大腸 ..

串燒問心就麻麻啦 , 食番街頭泰國兩姊妹比較穩陣

真係好肚餓就食手抓餅或者側邊個檔足料腸粉

但粥既話去後面街檔細朱好味幾倍 ..

街中間有檔蒜爆王 , 勁多人排 , 但如果要食呢類野 , 我令願去後面街檔富寶

佢日頭賣飯 , 入夜會有另一班人賣蒜香一口牛 , 辣花枝個d , 最特別有炒花膠食

仲有魚蛋會去芳留香食 , 因為鍾意佢個自製香辣醬

個邊d野真係食左廿年都未厭 , 基本上咩都試晒

龍門居食得最多富寶同1+1

永留芳既香醬真係勁好食
次次都叫佢落多啲
龍門居 1+1

最邊邊個間

中伏 去左大間果間

惟有下次再試

我都中伏試左大間果間 不過都幾好食
成日去龍門居食野

街頭龍門居小食個檔粉仔幾好味 , 仲有雲吞 , 不過唔多人叫 , 多數都係粉仔碗仔翅

有時等緊整番串辣豆卜都幾爽 ..

碗仔翅我就鍾意食街尾個檔既「真係碗仔翅」

同埋鮮蝦雲吞都幾抵食 ...

蠔餅菲菜餅出晒名唔洗提啦 , 不過呢檔我反而鍾意佢個超級無敵炸大腸 ..

串燒問心就麻麻啦 , 食番街頭泰國兩姊妹比較穩陣

真係好肚餓就食手抓餅或者側邊個檔足料腸粉

但粥既話去後面街檔細朱好味幾倍 ..

街中間有檔蒜爆王 , 勁多人排 , 但如果要食呢類野 , 我令願去後面街檔富寶

佢日頭賣飯 , 入夜會有另一班人賣蒜香一口牛 , 辣花枝個d , 最特別有炒花膠食

仲有魚蛋會去芳留香食 , 因為鍾意佢個自製香辣醬

個邊d野真係食左廿年都未厭 , 基本上咩都試晒

永留芳既香醬真係勁好食
次次都叫佢落多啲

呢間啲魷魚超正 辣醬好香
龍門居 1+1

1+1老板娘幾好人
見到個阿婆食得好少 就減少啲分量俾佢
之後主動減價俾個阿婆 好有人情味
匯景美食
有間食娘惹餸,好正
置樂粉仔

依家難食咗好多
置樂櫻八
老細好人,啲野食OK,款色好多
雖然以前仲叫櫻花亭個陣好味啲但相對都好撚貴
依加個價大眾返啲、座位多咗,不過水準亦跌咗
但都不失為一間好店

原來仲有做
以前中學好鍾意食櫻花亭
後黎聽老闆話搬左去深井
龍門居 1+1

1+1老板娘幾好人

以前住龍門居都成日去 去到吹水多過食飯
依家搬左就無去
有間食娘惹餸,好正

邊度
有間食娘惹餸,好正

邊度

置樂小曼谷個邊
雲貴風 最正湯底 沒有之一
vcity 茶漬飯
vcity 茶漬飯

邊間?唔見有
紅橋 五味茶餐廳
早餐,下午茶超抵食

虹橋檔章魚燒真係狗也不屌 得粉漿同章魚 菜都冇條

食緊港式小丸子屌人正宗大阪風
下次睇清楚人地賣咩先好買
亂9咁屌

大阪風只少都有幾粒葱同紅薑 佢乜尻都冇得粉同章魚

我理撚得佢咩風 好食就好食唔好食就唔好食
不過平心而論係中上 但唔值排咗耐

Btw 佳美樂
黑椒汁

虹橋檔章魚燒真係狗也不屌 得粉漿同章魚 菜都冇條

食緊港式小丸子屌人正宗大阪風
下次睇清楚人地賣咩先好買
亂9咁屌

大阪風只少都有幾粒葱同紅薑 佢乜尻都冇得粉同章魚

我理撚得佢咩風 好食就好食唔好食就唔好食
不過平心而論係中上 但唔值排咗耐

Btw 佳美樂
黑椒汁

講真,真係幾多料
但味道呢...
我上兩個月係福岡街邊車買左幾粒食,唔係太熱,但味道都係屌打曬
龍門居 1+1

1+1老板娘幾好人

以前住龍門居都成日去 去到吹水多過食飯
依家搬左就無去

所以我有兩樣野好唔鍾意

1. tvb 黎左報道之後肯定加左租 , d野食愈黎愈貴 , 同d人吹水話當每串魚蛋加一蚊 , 但其實冇賺多到

2. 不嬲冇連鎖店 , 多特色野自家野係呢到最吸引既地方 , 所以我餓死都唔會去食大家樂

永留芳既香醬真係勁好食
次次都叫佢落多啲

呢間啲魷魚超正 辣醬好香

我食佢個炸魚蛋 , 炸雞翼 , 撈麵 , 炸大腸 , 薯餅咩鳩都落佢個香辣醬 , 太正

之前仲忍唔住買左一樽番屋企 , 食咩都落 , 好似同所有野都夾咁

最癲食西蘭花都點佢個醬 , 衰鬼又幾夾

但唯一要彈既佢成日炸到d野好燶 , 有時又重手得濟落勁多鹽
小曼谷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞