跪求香港最好味既珍珠奶茶

508 回覆
30 Like 271 Dislike
之前係hysan popup飲過就覺得好正
幾鍾意飲KOI杯黃金珍奶,不過至少要半糖,如果唔係甜到仆街。
85°C嘅黑糖珍珠鮮奶都唔錯
最近想去試台灣藝人納豆新開嗰間良辰吉時同老虎堂,不過肯定勁多人
今日去良辰吉時普通多人only
但d野飲幾靚
一芳唔好丫,好難飲,真係狗也不屌
其實歇腳亭都幾飲,我覺得d珍珠幾好咬,d奶茶都ok,常見大型連鎖分店算中上
天仁我覺得不過不失,不過佢係d多珍奶賣既地方唔會係我第一選擇
貢茶就真係睇分店,有d真係好似屎水咁難飲
元朗新個間春風撞奶唔錯,d奶真係好飲,但d黑糖珍珠有d甜
丸茶手作我就覺得佢係珍珠幾好食,但奶茶就不了
丸作食茶又係sell唔同味既珍珠,整體都算中上,仙人掌同竹炭都幾合我口味
不過koi其實我唔識欣賞,微糖都甜到仆街
清玉我反而唔係飲奶茶,係飲翡翠檸檬,不過細珠冇咁好咬
茶湯會同係一樣道理,同唔同分店真係有分別,旺角個間又係狗也不屌
東喜茶不過不失囉,但應該冇下次
鹿角巷真心好飲,但試過又要排咁耐,真係冇乜動力再去排
之後會試埋荃灣有個台灣藝人新開個間同老虎堂,幾期待老虎堂,如果有台灣個質素,應該真係佢第一
專業
好唔好飲?見佢個火龍果珍珠幾吸引
係台灣讀書
最鐘意係飲老虎堂
當初開果陣排長龍大概要等一個鐘

之後第一次飲波霸厚鮮奶覺得麻麻地
因為係咁咬波霸覺得好麻煩

如果香港有出珍珠厚鮮奶既話會建議飲珍珠
起碼你唔會覺得成口都係野要一直𡁻
珍珠順口好多
趕時間無排
一芳珍珠奶茶狗也不屌 水果茶先好飲
仲有其他想試,但真係唔太記得名,睇到呢個post有d都好想一戰
我人生係得珍奶、水、可樂同酒
茶狼個芝士奶蓋
完全唔膩 水果茶都好飲
其他嘅奶蓋唔會食
老實講 天仁有咩咁好飲 又貴又細杯
ching 識啲嘢喎
koi 同鹿角巷都係我 top 2
丸作食茶其實都唔錯,值得試
有冇試過T4 清茶達人
旺角有間真係用芝士打,冇落芝士粉既芝士奶蓋好正,好似叫royaltea,飲過之後冇飲過其他
真心可以一戰
冇,觀塘太遠,但睇左上面個post會去一戰
但丸作食茶冇乜甜味
我度度都飲微糖但呢間要飲半糖

有冇人飲過上環嗰間想要飲茶?
啲人話伏到仆街
勇士中伏揮手區
點解會有人肯排鹿角巷

一杯嘢飲真係值等成個鐘買咩

利申佢黎香港之前喺台中無意中買黎試過,之後係咁買黎飲

但經過尖沙嘴次次見佢排到成條街都係就不了
丸茶啦
一芳黑糖粉圓系列真係幾好,
但佢普通珍珠奶茶就超難飲……勁大分別
一芳水果茶麻麻
唔值咁貴
少甜都甜到仆街
次次飲鹿角都唔係志在杯嘢,而係陪朋友排隊試同吹水
我珍珠上癮到去到日本都要搵黎飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞