跪求香港最好味既珍珠奶茶

508 回覆
30 Like 271 Dislike
入面有幾間, Liho 好難飲 , 佢對面嗰間就唔錯
咁多間分店,呢間最撚垃圾
會試呀 不過限著自己一日唔可以飲多過一杯
太唔健康了

整理左要試既:
丸作
85 度C
M 記
MILKSHAK
老虎堂
一芳 (雖然好多人話難飲, 不過都可能會一試)
好似唔知咩泡泡茶
明白嘅 人人口味都唔同
個芝士好唔好食?
雖然無珍珠,但飲茶/奶茶店嚟講,元朗comebuy tea真心正
一芳飲佢d水果茶好啦
奶茶真係唔掂
一芳真係狗也不屌
鐵觀音珍珠奶茶半糖好正
係OPENRICE 找到了 去開東大街會一試
Koi好飲咩 唔好飲得黎又貴過天仁又細杯啲
鹿角巷想試好耐 次次多人排到我以為等緊車 見到都唔想排
係嗰到做過 都認佢嘅奶茶真心麻麻 飲都係飲出面天仁 但大卡司嘅芒果冰沙係確實幾正
一芳嘅黑糖珍珠我覺得可以嘅,但佢嘅所謂粉圓真係唔掂
一芳嘅話樓主可以試下咩叫水溝奶溝茶
簡稱屎水
Happy lemon都唔錯
個人覺得最不屌係貢茶同一芳同燥堂 但係天仁就啲珍珠差左 歇腳亭就珍珠一般 野飲偏甜 迷客夏啲奶茶好重茶味但係珍珠好好咬有奶味 聽台灣朋友話係冬瓜系列最好飲 茶理史就一開始開業好好但係家陣就無咁好飲feel到求其左 茶工匠我覺得伯爵系列可以一戰因為其實都算中間 丸作除左珍珠有特別 其他就一般 今日經過老虎堂應該要等2-3個鐘 又熱遲啲先試 賞茶清玉茶湯會都麻麻 無得揀先會飲 大卡司有驚喜 珍珠不俗 koi個人覺得偏甜
有兩三次行過想飲 但覺得三十蚊飲杯珍珠奶茶好唔抵 後尾見到愈黎愈多人話難飲 真係好彩姐
係咪得我覺得佢啲珍珠好難食
係咪得我覺得清玉仲難飲過貢茶
飲過葵廣個間 唔知係咪因為個時新開 我覺得完全唔係俾人飲 難飲到飲左一啖就掉
完全唔知飲緊咩
我爭老虎堂未試
睇黎大師都係性情中人
其實間間我都會揀少糖 所以都接受到 大卡司我麻麻地
茶理史同茶工匠可以一試
最近旺角好景附近開左間小茶堂 黑糖珍珠奶幾正 個味有啲似鹿角巷 上次買果陣仲見到有幾個台灣人幫襯

樓主可以去試下
鐘意丸茶手作既黑糖珍珠
好夠黑糖味 佢仲有隻桂花珍珠
但個人覺得太桂花味 搶哂奶茶味
如果鐘意桂花都可以一試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞