跪求香港最好味既珍珠奶茶

508 回覆
30 Like 271 Dislike
我都覺得老虎堂好正
係有啲甜嘅但係接受到
今日試左良辰吉時個火龍果珍珠鮮奶茶,完全得個樣
我都覺老虎堂真心正,已經買過兩次
我前日試老虎堂(排一個鐘),之前都飲過鹿角巷行3 4次(排15~45分鐘,好睇有幾多蝗去排)

我覺得老虎堂係奶味淡點,黑糖唔會好重味,啖啖都會飲得出奶蓋味,呢方面係出色。但我覺得佢個黑糖波霸珍珠唔夠入味同煙un,適合唔鐘意太甜嘅人去飲。

鹿角巷個奶味會香濃點,個黑糖味會重點,啲黑糖珍珠粒粒入曬味同夠煙un。

我飲黑糖珍珠鮮奶會着重珍珠好冇食,所以個人會偏心鹿角巷多點。

俐伸:有冇人試過SWEET MONSTER?我覺得個黑糖珍珠鮮奶都可以接受
昨日買咗火龍果珍珠鮮奶茶,啲珠熟唔透嘅
天仁又出黑糖珍珠奶茶

天仁茗茶有新搞作!新店推出3款茶味梳乎厘班戟,仲有輕食供應~另外天仁茗茶會首次推出黑糖珍珠奶茶,買茶飲又有多個選擇!
地址: https://goo.gl/7dCwTH

From :HK 港生活
良辰得個靚字
鹿角巷d打手多到
如果你話甜,呢間都甜到痴線啦戇鳩
未試過火龍果呢杯
但佢杯隱藏商品 啵爆黑爆厚鮮奶 (個名唔知有無記錯) 好好飲
我覺得比鹿角巷仲好飲
鹿角巷黑糖係好濃郁, 如果本身自己好嗜甜嘅就會鍾意飲
但良辰吉時就無鹿角巷咁甜
飲落我覺得好似仲有焦糖味 感覺有層次好多, 唔會死甜
暫時黑糖珍珠方面,我排名係
良辰吉時>鹿角巷>天仁>小茶堂>>>>>>>一芳
想知老虎堂係點, 仲未有時間去排
但話說
佢啲珍珠真係好韌,又大粒
同天仁,鹿角巷啲珍珠完全唔同, 無黏黏哋,軟熟嘅感覺
全線都有?
係美國飲過50嵐(未飲過香港個隻,但美國個隻好多台灣fd都話一樣味),我覺得味道好似comebuy 隻味wo. 本身鍾意飲comebuy隻珍奶。
點解你地會覺得comebuy 好難飲,但又狂推50嵐。見高就拜,見低就踩?
良辰吉時真心垃圾 陪條女排左成個鐘
呢個po咩事,清玉同歇腳亭咁垃圾都上到榜?
我都覺老虎堂啲珍珠唔夠入味同煙韌...
自己都好著重珍珠質素,
所以飲果吓有少少失望
相比之下鹿角巷真係好飲啲

樓上有人話鹿角巷多打手
其實鹿角巷真係幾好飲
不過只限黑糖鹿丸系列
其他飲品我都覺得一般般
平日都要排半個鐘以上
有無人飲過咩 春風撞奶鋪
喜茶 黑糖波波奶茶 屌打 有茶味唔係得個甜
其實我想講KOL就係50嵐開出來既另一條Line
至於一芳係要飲水果茶或者其他茶
老虎堂就一般黑糖奶茶唔使排會飲下
以前讀書有番過以上兩間
鹿角最大問題係舖位好細
茶理史開多左分店即刻跌watt
條隊又長 又多人 條街又窄 咁岩個位又上落貨
我見親佢隔離左右鋪都嘈佢
一係叫啲客排返正 唔好阻住做生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞