[Switch?] Pokemon 重大情報解禁

1001 回覆
101 Like 17 Dislike
特性得個蟲之預感又係逼人玩替身自殘
最慘屬性投票
毒系比鋼逼害左好耐, 依家到尾二既蟲系
有PAGE翻譯左
https://www.facebook.com/Nmia.Gaming/photos/a.815053008662579.1073741828.813390455495501/982255805275631/?type=3&theater
《精靈寶可夢 Let's Go 皮卡丘/伊布》發佈會Q&A環節內容概要:
Q:遊戲有多少寶可夢登場?
A:基本上有151只,加上一些阿羅拉地區的寶可夢。

Q:《精靈寶可夢GO》與本作的連接方式是?
A:藍牙

Q:為什麼是伊布和皮卡丘?
A:GB版皮卡丘就是主角,伊布是因為粉絲的熱情。而且伊布當初就是皮卡丘的對手。

Q:玩家間的對戰和聯機?
A:基本和以前一樣,除了兩台機器間的對戰與聯機外,一台機器的兩個賬號間也可以。

Q:看到戰鬥是接觸到目標後開打,沒有與野生寶可夢的戰鬥了嗎?
A:沒有了,這次是以Joy-Con的玩法為中心,以玩家與訓練師戰鬥為主。

Q:有在線遊玩要素嗎?
A:沒有

Q:宣傳片最後有「You'll meet A Special Pokemon」字樣,是說會有特別的寶可夢登場嗎?
A:會有一隻以往都沒有的寶可夢登場。

Q:2019年後半的新作與《精靈寶可夢 Let's Go 皮卡丘/伊布》有關嗎?
A:是完全新作,並不是什麼加強版之類的。

Q:本作值得注目的地方是?
A:硬件層面通過Joy-Con和精靈球控制器實現扔精靈球的體驗操作。視覺方面那就是皮卡丘和伊布真的非常非常可愛。

Q:《寶可夢探險尋寶》Switch版和手機版可以共有數據嗎?需要一直聯網嗎?
A:兩個平台玩法不太一樣,不能共有數據。不用一直聯網。
唔記得改返D名SOR
mega老噴
mega耿鬼
mega水箭龜
mega奇異花
mega袋龍
mega大嘴娃

邊個夠我抽

MEGA裂空座
原始固拉多
原始蓋歐卡
X神
MEGA Y超夢夢
MEGA袋獸
一隻x噴打你6隻
紫尿X噴

呢d隊,冇地冇鋼
未nerf天氣隊前
1lv可可多拉夠清你場
你班對戰老屎忽開過第2個post 啦
一台機器的兩個賬號間也可以。
冇得連上網打
除咗石刃同岩崩 你地有冇理過岩系既感受
mega老噴
mega耿鬼
mega水箭龜
mega奇異花
mega袋龍
mega大嘴娃

邊個夠我抽

MEGA裂空座
原始固拉多
原始蓋歐卡
X神
MEGA Y超夢夢
MEGA袋獸
一隻x噴打你6隻
紫尿X噴

呢d隊,冇地冇鋼
未nerf天氣隊前
1lv可可多拉夠清你場

唔計耿鬼既話
六隻1lv小哥達輕鬆搞掂
Ching 玩開smogon ?
NS有Bluetooth咩
有人問我
俾5個屬剋仲要互補唔到,雙屬隻隻都俾6-7個屬剋
原始固拉多蓋歐卡有強制永久天氣
呢個只係黃版劇情既GO
2019先係正傳?
佢之前未公佈LGP/LGE都好似係用2018出新pokemon series黎形容架喎

見到無野生對戰同CP好撚驚, 2019個餅如果又係咁點算
BANK學Monster hunter 3DS AC可以link switch既ac傳寵係無問題
但如果跟GO既CP, 努力值個體值全部無, 生蛋都無樂趣喎

佢真係講明呢個只係外傳, 2019跟番USUM既玩法 見到成個系統變到GO咁好撚驚喎

Q:本作值得注目的地方是?
A:硬件層面通過Joy-Con和精靈球控制器實現扔精靈球的體驗操作。視覺方面那就是皮卡丘和伊布真的非常非常可愛。

咁都得

冇開放之嘛
冇Bluetooth你覺得JOY CON係點連
mega 袋獸就破撚左Sturdy 啦
訓醒未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞