[NBA]今日場GAME 7真係好撚黑哨 有GIF

285 回覆
159 Like 64 Dislike
全晚最好笑果支哨肯定係jordan bell向前彈果野
笑撚死
淨計連續三球三分冇foul都明顯到仆街啦
Nba現任退役球星都屌仲好意思係到賴皮
利伸:睇開okc
2邊都有體毛foul 打和啦super
澄清下先
Reddit 個 post 有 list 唔等於係吹錯
兩邊都有 d 係 questionable at best
其實每次lbj 到生時時刻/ finals
flop, dirty play, 拉人, 飛剷, zip 腳, 踢j 都會出哂黎
有樣野叫harden rule
今場完全係harden rule 完美示範

harden 下次學精d, 西決game 7 執正harden rule 黎做其實都好正常
而且, harden 已經draw左唔成功1次, get到球證準則, 就唔應該draw 落去, 結果成場draw 左成幾次... 浪費進攻機會
推一推先

記得gm4 定gm5, 球證唔執harden rule, eric gordon 結果撓人隻手draw 1,2 次3分犯規
結果curry 見到球證準則, 有樣學樣, 都成功draw 到

到最後, 某fb page 開聲屌curry 破壞籃球本質, 但係唔屌eric gordon
講到尾, 要屌係都屌球證

結果今場球證執到正harden rule, 又比人屌黑哨
你咪理, 打東岸入到決賽就好威威超越佐敦
比人交易走都算背棄咩?
佢係快艇打咗咁多年都打唔到西決
轉下環境都唔得?
16年請Green含撚果下,現今體育界都好少可搵到邊個咁仆街
就好想知點樣打手會唔犯規
等其他球隊參考下
垃圾箭 低質球迷 唔撚肯正面回應

cp3 d小動作 矛撚到 傷真係抵你
連登球評好撚苛刻架喎,又鐘意結果論,咁最後佢咪又係入反cup佢果隊火箭,綠軍沾屎賭撚個個都俾人屌,唔係屌佢兩嘴都唔得呀嘛
箭迷繼承CP陰陰濕濕精神
...
都講明係harden rule
有咁難明咩
今場要吹啲打手又冇吹到冇撓人手又點叫harden rule 呢
定因爲佢個名所以就乜都唔foul
邊3球啊
比片出黎

https://www.youtube.com/watch?v=aYveyAb6mvU
抑或你唔會想講呢幾球掛

非引戰 只供參考 個人認為係啲foul相對箭個啲比較明顯 你唔吹 自然比人黑哨感覺大啲
物以類聚 LBJ CP3 Wade呢三兄弟重要比賽都係多小動作 flop dirty plays
真心撐唔落
呢幾球點解會唔foul
冇睇開箭
巴克利都大大聲屌柒話moving screen 唔吹個球真係離譜咗小小
淨係呢球都唔吹已經知咩事 比人打緊run呀
比分咬得緊 你話黑哨都有得嘈下
屌你老母打到成pat屎咁
炒廿尻幾球3分呀講緊
返歸叫個教練同球員反省下啦
明知冇手感都可以繼續3分 wide open都炒哂

不過算啦 咪比輸個隊吠下
理撚得你 冠軍已袋
唔關睇唔睇箭事
係熟唔熟球例

Harden rule : contact before shooting motion
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞