[遵理] Hong Sir 可能同其它YY Lam黨員一樣伏(2):Hong Sir 教材抄教科書及維基百科

105 回覆
158 Like 7 Dislike
睇見你成個怨婦咁逐個post狙擊埋晒啲雞毛蒜皮野就覺得好笑 究竟收咗幾多
雖然佢啲skill真係廢
但上過佢堂既都知佢係好少講呢啲資料
留返俾學生自己睇
懶就係懶架啦 但我覺得 根本好小事
同埋 我岩岩真係上wiki睇 (唔係想幫肥康 但見到樓上個怨婦咁煩就好想收佢皮)
一個直抄既位都搵唔到

有無諗過樓主既然話佢直抄wiki 點解完全無引用wiki? 而家見到幾個底線加個"疑似"就老屈 你話無利益我都唔信啦
呢個post啲野咁無聊邊度有花生
原本我都以為肥康照抄
屌,睇一睇wiki, 冇一句直抄
唔怪得樓主唔整對照圖,原來搵唔到
真係笑死我

跟車太貼,即出意外
有啲人成個怨婦咁乜point都無仲聲大夾惡
做埋樓主隻應聲蟲
而家炒車淨係偷偷地留下負評
quote返你出黎笑下先
g持 期待炒車後能有更多實質證據
利申 康蛇門生
有啲人連獨立思考論証既能力都無 仲係度話人低水平 仲話自己大學寫paper
成件事好撚好笑
樓主做咩唔回應下
分分鐘比肥康告得入誹謗
望到堆「超連結」真係得淡笑
冇記錯有線既係重點
雖然成篇都係間線
肥康打手
無point砌人生豬肉既人去屈有point既人做打手
唔好引人笑啦
完全無講邊個就有人衝出黎此地無銀
點解啲打手以為講返雞蟲同呃蝦條就會顯得肥佬唔柒
麻煩追返上面,屈人直抄wiki已被揭穿
係Andy shines
想嘔
請問師兄可以解下話嗎?

[url]Hong Sir 瘋狂抄襲!斷正! https://lihkg.com/thread/684310/page/1?ref=ios[/url]
老實講有邊到嘅source 唔會係上網搵
不過另一間補習社個LS 老師好似未試過比人話抄襲係因為不斷rephrase 到你睇唔出有抄
講開又講成日見到d學生問呢度用嘅神技夠唔夠,心諗我自己考個5**返黎都係一味9寫
成L日係到作埋d濕9神技走火入魔
考個試啫使唔使唔大陣仗
利申:某LS名師前助教
成班補習佬都係廢嘅,但阿清泉今次真係柒,尋晚仲拎 Gay 抄嘢件事 bin c,之後就俾人爆佢除左抄維基同出版社,原來係網上大量抄襲先柒。諗起佢嘅金句「抄是抄不到領先」又話「一字一句都係原創」又話最痛恨別人抄襲,聽到都毛管動

上網搵 source 梗係無問題,問題係佢 copy and paste。仲要話新聞資料可以抄,人唔笑狗都吠。不過最on 9 連記者同市民意願信嘅思考角度都抄埋。。。真係唔知佢乜先叫抄襲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞