點解皆大歡喜可以咁好睇

284 回覆
158 Like 11 Dislike
因為預左套劇係on9,所以佢越on9越覺得好睇

當佢on9劇咁睇個觀感fit晒

同感 因為一開始已經預期佢on9,結果越on9反而越中意

點都好過而家d懶正經有深度既劇,d劇情仲on9唔合理

同意,中point
現代版好笑啲

古裝版講啲現代野先好笑
現代版無乜印象

我最記得有集好後既 講家燕姐係度係學數學
佢竟然識用 sin cos 計三角形 on9到笑到我仆街

咪臭係
依加套垃圾集集都扮撚哂小故事大道理
衰過教育電視
仲要現代職場背景
我屌佢老母返工已經好撚攰架啦
放工食飯開電視想放空吓個人姐
睇撚到套垃圾劇個個笑住返工,又成班fd 做野又有原則真係睇撚到火,科幻劇

懶貼地,其實堅離地
仲要植入式脆魚BB個D,
直頭鉋到上心口
我覺得古裝版皆大歡喜係tvb入面最好睇嘅sitcom
晚晚追

咪臭係
衰過教育電視
仲要現代職場背景
睇撚到套垃圾劇個個笑住返工,又成班fd 做野又有原則真係睇撚到火,科幻劇

懶貼地,其實堅離地
直頭鉋到上心口

而家個D
成日有時植入D職安野 工業安全 咩廚房無水個D
仲有D主題好煽情 成日D咩母愛呀 家人個D
又笑唔出
晚晚追

得半個鐘唔夠喉
真係好好睇
之前有段時間每日睇十集
連主題曲都唔會跳
一定要睇曬佢地跳舞先得
講講吓又想睇啦
集集都係誤會
不過都好好睇

呢樣真 都估到佢d誤會係乜

咪臭係
衰過教育電視
仲要現代職場背景

懶貼地,其實堅離地
直頭鉋到上心口

而家個D
成日有時植入D職安野 工業安全 咩廚房無水個D
仲有D主題好煽情 成日D咩母愛呀 家人個D
又笑唔出

另外一樣好噁心既地方就係而家d劇成日塑造一堆好似聖人咁無短處既角色,一d都唔人性化

佢地每次屈完都會話:唔緊要啦,一家人/朋友黎架嘛 自問我一定做唔到

但係現實上根本就唔會有呢種人,大部分人都係石大川,萬國舅個類

所以我覺得皆大歡喜點解會成功另一個原因就係d角色性格夠貼地,大家會因為係生活中都會遇到d咁既人而有共鳴
無人講 池力共鎮
等未來版等到宜家
無人講 池力共鎮

洞蜜園
恭欣素
無人講 池力共鎮

洞蜜園
恭欣素

金年 金月 金日
拍得好求其, 成班人成日好以舞台劇咁打橫坐/企係度鳩up

不過你又真係會聽佢地廢UP.
因為佢係著古裝既時裝片
晚晚追咁濟
好過癮,佢地啲語氣啲說話
細個好鐘意學石美講浪得虛名
屌 個腦自動播緊唏呀唏呀唏 唏呀唏呀唏
愛回家始祖

咁真情呢

真情開頭正劇咁做架, 又綁架又掟人落海
之後尾段先和理非非
無人講 池力共鎮

洞蜜園
恭欣素

金年 金月 金日

半日仙 全日仙
因為好似樓豬你咁戇鳩鳩唔使用腦都可以睇得明
好耐之前晏就播現代版
個陣咁岩放假 成日睇
家陣有冇網可以足本重溫全輯 晚晚追第日番工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞