點解皆大歡喜可以咁好睇

284 回覆
158 Like 11 Dislike
屌那星而家成二點先播,tvb執撚左佢啦
唔講以為大結局

好大結局feel
今集好歡樂
忍唔住上網睇睇到2百40集
佢地鬧交真係好好笑 各有特色
係真係好好睇好好笑 無論時裝古裝都係
紗紗郡主
紗紗郡主

拉你出去斬

細個唔知個名點解
大個咗睇返

另外一樣好噁心既地方就係而家d劇成日塑造一堆好似聖人咁無短處既角色,一d都唔人性化

佢地每次屈完都會話:唔緊要啦,一家人/朋友黎架嘛 自問我一定做唔到

但係現實上根本就唔會有呢種人,大部分人都係石大川,萬國舅個類

所以我覺得皆大歡喜點解會成功另一個原因就係d角色性格夠貼地,大家會因為係生活中都會遇到d咁既人而有共鳴

皆大歡喜既對白其實好生鬼,廣東話好地道 ,依家d劇既對白好似小說讀出黎咁

冇記錯好似有試過講好似英文咁嘅對白添

前幾日講做facial 做肥掃😂😂😂😂
錦繡良緣先係正版貨 皆大歡喜係老翻囉

錦繡良緣成功 用類似風格拍皆大歡喜添食啫 啲橋段同笑位都要再度過啦 況且同一間公司 都冇話咩老翻唔老翻

利申 兩套都鍾意
叫人唔好賄賂佢但d錢又照收
好似有集踢波
金家米蘭 , 皇家馬住你
叫人唔好賄賂佢但d錢又照收

石榴姐

btw,全劇精髓之一既萬國舅終於出場
皆大歡喜個個角色鮮明!好突出
邊似而家,做完都唔多記得!
皆大歡喜個個角色鮮明!好突出
邊似而家,做完都唔多記得!

完全同意

而家d劇真係睇完都搞唔清楚d角色
原來有討論post
覺唔覺應該擺上mytv俾人重温
有時唔記得睇
趙學而好搞笑廖碧兒好正以前阮兆祥唔乞人憎
係翻睇最大感覺
原來有討論post
有時唔記得睇
係翻睇最大感覺

阮兆祥未做福祿壽之前都其實幾鍾意佢,但係紅左之後個種不可一世既樣就現曬形
原來有討論post
有時唔記得睇
係翻睇最大感覺

Mytv有得睇返呀
原來有討論post
有時唔記得睇
係翻睇最大感覺

阮兆祥未做福祿壽之前都其實幾鍾意佢,但係紅左之後個種不可一世既樣就現曬形

佢d爛gag
最記得現代版有集有鄭中基 佢同阮兆祥兩條癲佬係到搞gag
馬明
有冇人覺得海棠好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞