part time 圖書館服務助理員

506 回覆
5 Like 71 Dislike
可以識圖書館女aco
有d幾靚
全部50
邊間有靚 九龍公共?
大把啦
宜家咁多後生考aco
一間圖書館成至少十幾廿個aco
搵個靚邊度難
細館多數得3個aco...
做開9龍,中環果d
hea 到仆街
政府真。實習成皮野一個月
番去數下圖書 釘下野
吓,邊有智障人士呀
上網睇a字頭間公司請既圖書館助理員要會考五科合格包括中英文,多後生仔就真既,因為比較彈性又易請假可以讀書或做其他工作
Gti得38+2

Gti 好似人工仲少過a記
人工最多係返中央
過50
尤其full time LMMA
搵個正常都難
唔好講 真心唔明點解有人當full tine 返,最後見到佢地,我終於明,原來好多full time 都on99 咁 好似智能兒童。但亦都有一班人係退左休,打發下時間

btw, summer 時間d 同事算好撚正常 因為好多大專生入黎做圖書館intern, 好多囡囡 佢地多數由7月做到8月中,冇人工,做既野同staff 既一q 樣
當年做係廿幾蚊一粒鐘
D 同事一係師奶阿叔一係弱能人士
一齊得多我驚自己同化埋
Btw intern 無人工咁縮骨!?
以前中五做佢地summer helper 都有4k 一個月
上書counter釘報紙包書都有玩過
吓,邊有智障人士呀
上網睇a字頭間公司請既圖書館助理員要會考五科合格包括中英文,多後生仔就真既,因為比較彈性又易請假可以讀書或做其他工作

話就咁講
冇人做佢都請
Lmma果班係例子
正常d都做借還書
長執書果班冇咩係正常
你申請做aco
你唔好彩就會派去圖書館
考完dse想做
Sd email?
Adecco係recruitment agent嚟

btw好多年前做過公共圖書館part-time,係直接向政府部門申請,依家唔知
Btw 政府部門申請係點,有冇網址
你申請做aco
你唔好彩就會派去圖書館

唔洗做體力勞動工作
想做粉嶺 大埔個邊
有無伏
ACO幾撚正,坐counter>office兩邊走
counter冇人黎=睇電話,打機
office就用電腦做D paper work輕鬆到爆
最正覺得係馬ON山既館,識到2個男ACO都好好人,
一個就聊我傾計,一個就LUNCH果陣帶我去食好野 掛住你地,希望你地快D到3年轉department
派去大館做到仆街
都係要睇下邊間
中環果間都冇咩野做,7樓以上果D ACO真係用下電腦,做下paper work就一日
借書部果D都好左好多,因為好多人都會用部機借,圖書館最煩就係日日黎果D呀伯,睇報紙果D
但大館分得好細,派左你中報紙果層就冇得講啦
btw aco新豬肉都9成去康民署嫁啦,冇走雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞