part time 圖書館服務助理員

506 回覆
5 Like 71 Dislike
正常人邊會返
搵份19文職人工都高過佢好多
源生仲係度啦
呢間危險..
做過半年,無錢途加無前途,浪費時間
做過半年central 可以話係冇咩用
sem break想試下
做呢d工既經驗,會唔會幫到日後申請政府工?

sem break想試下
做呢d工既經驗,會唔會幫到日後申請政府工?

去做兩個月都好既,可以感受下政苦班人做野既態度
就係a字膊,有人投訴就推個波比上頭,一層推一層最後落薄就算
另外做sbla 幾爽,唔洗上書,lmma 就上書上成日,但做落就知點蛇王,上一車書半個幾鐘,好快收工。sbla 就坐counter 等客到,借書還書過機,易到爆,有麻煩客就好似我咁,推比格離個aco, 自己就坐係到食花生
最後,summer 幾多女仔做,r得就r, 識多幾個fd 都得
要講就講完,我果陣40/h, 日日返工等放工,真係覺得自己好廢 尢其係冇咩人既館,真係好撚悶,狂禁電話都未撚放工,格離個aco癲到用電話睇片,打機tim
唔好講 真心唔明點解有人當full tine 返,最後見到佢地,我終於明,原來好多full time 都on99 咁 好似智能兒童。但亦都有一班人係退左休,打發下時間

btw, summer 時間d 同事算好撚正常 因為好多大專生入黎做圖書館intern, 好多囡囡 佢地多數由7月做到8月中,冇人工,做既野同staff 既一q 樣
去做兩個月都好既,可以感受下政苦班人做野既態度
就係a字膊,有人投訴就推個波比上頭,一層推一層最後落薄就算
另外做sbla 幾爽,唔洗上書,lmma 就上書上成日,但做落就知點蛇王,上一車書半個幾鐘,好快收工。sbla 就坐counter 等客到,借書還書過機,易到爆,有麻煩客就好似我咁,推比格離個aco, 自己就坐係到食花生
最後,summer 幾多女仔做,r得就r, 識多幾個fd 都得
要講就講完,我果陣40/h, 日日返工等放工,真係覺得自己好廢 尢其係冇咩人既館,真係好撚悶,狂禁電話都未撚放工,格離個aco癲到用電話睇片,打機tim

返完三個月
直頭覺得係廢人工
比弱智做都得
執書果邊有冇得蛇睇你返邊
返過長沙灣某間佢執得幾緊
上完一車又比另一車你上
做左兩個星期lmma 番緊細館 hea到仆街
咩都好 如果你唔嫌人工低 其實幾好做(前提果間館唔嚴)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞