[多圖]畫裸男同裸女

1001 回覆
1894 Like 68 Dislike
你畫得好勁
我以前學素描都係抄人地啲畫同相學野
我其實畫得好過我
其實只係電繪有得係咁改 我畫依到已經用左兩日

一睇手繪就見真章
你會唔會預先plan好點畫
即係啲光影同結構
因為有啲人係鐘意一部份細緻完成哂咁逐part逐part做
我係整體咁畫 整體10 30 60% 咁推進
我自己prefer整體做 咁會好啲掌控 一出錯就可以救得切
我通常都係畫完骨架 之後就由頭畫落個尾 咁中間d陰影就一忽忽咁...
陰影我都係一層一層咁做 你不妨試下 可能你之後再用返局部完成會得心應手
我呢排無咩時間畫畫
依排做緊廢青(一星期番3日學 )
所以可以日日畫
希望可以用電繪搵食 但條路好難行 上色一直無從入手
我返四日 又返part time
我希望出嚟社會嘅時候都可以keep 到畫畫
但宜家都已經
你要加油! 我身邊無識人係呢行 雖然只係係到傾咗幾句 都衷心希望你成功 你畫得幾好其實
最衰巴打無tg 可以私下傾多d
格黎post 好冷清無人講野
最後開咗
Tg:lululunchaaa
我都有去個個post
我見多電腦繪圖就無咩睇
細眼巴 平時畫完除咗呢度有冇平台發表?
我見你主要係手繪多?其實要做靚個portfolio
手繪都有市場㗎 加油站
仲有冇整sculpey 呀?
最近全力主攻電繪
個Ig
無諗過
巴打有咩建議
我見你都有畫畫底 其實畫畫要畫得好
不論電繪手繪 具象抽象 素描都要學好
你畫得好好呀 睇得出有好好嘅素描底
但係好多時出唔出到去 同畫得好唔好可以毫無關係
好多創意產業都有類似情況 因為本身做藝術創作嘅人就係冇self marketing嘅training 同經驗
Ig係一個平台 但要點經營又係另一門學問
自問都冇經驗指教人
相信你不時都會發現 有啲人明明畫得麻麻地但勁多followers 相反亦然

我自己本身係讀藝術出身 所以可以叫有人脈
接job commission 等等都會容易好多

有咩可以交流下呀
我一見到人有心做創作就會好雀躍
我有興趣!
我自己都係想畫畫 未諗過咁遠
請教你

依家每日會定1-2個主題去主力練習
希望畫得多會克服到唔識畫既野

挪威的森林
有無同好好

武當 少林 丐幫 峨眉
Thanks
Batman and joker
Batman 一定係dark knight 版本最型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞