[塞軍激戰西波騎] 2017-18 NBA季後賽討論區 (80)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
感覺上集中屌笠 騎防守差最大原因唔係笠 根本成隊波防守無默契 即使認真防守 態度正確 但當一遇到擋就即刻唔識守 唔知換唔換防 換咗之後點做 完全無諗過 呢個係教練責任 完全無部署

一個好嘅防守體系必須要有設防守陷阱 等對方落入你想要嘅位置 繼而迫佢唔係熟悉範圍起手或導致其to 我唔覺得騎有

再者屌騎防守甘根本無意義 佢根本放棄防守 同你鬥攻

lue 取向好明顯 就係同你鬥高分 就係覺得無人絕對限制到LBJ 無人阻止到騎得分 唯一可能就係輸自己 輸無手感

騎士就係同你鬥攻 睇死人地快啞火過自己 完全係一場賭博
財經台一樣
分析post 冇人理,個個問 升定跌
定位係,仍需要努力
yes

類似德國小孩
ho ball
下場吾皇可以考慮自己打哂佢
好撚過你講野似大陸仔啦
1打5? 打撚死佢
去年才跟灰狼簽下五年一億四千八百萬美金延長合約的Andrew Wiggins,現在傳出灰狼有意交易掉他的消息。

而且更讓人覺得唏噓的地方在於,市場對Wiggins的興趣說真的非常不大。

根據The Athletic的記者Jon Krawczynski報導,聯盟其他球隊對Wiggins沒什麼欲望。

「從我得到的消息,Wiggins並沒有太大的市場行情。他即將與灰狼開啟一段五年一億四千八百萬的合約,而他過去賽季的表現又不夠說服人。」

「如果沒有很好的市場價值,灰狼最好的選擇就是留下他,試著幫助他發展。我依然覺得灰狼最應該要採取的方式,是讓Wiggins發展成聯盟認為簽下鉅額延長合約的他,會成長的那種全明星等級的球員。」

🤭🤭🤭🤭🤭
快啲trade
對大家都好

最好就trade 去換demar derozan
不過灰狼養人真係
Butler 如果夾個3d會好啲

Town 又冇乜防守

Wiggins 擺到明同butler 撞位
仲要冇butler 咁勁

Trade 走Wiggins 啦屌
換啲3d 或者射手乜都好
巴打想問下知唔知香港邊D地方有得買NBA球隊既風褸?
想搵件BOSTON既大size....
Shooting 5
Thunder?
PG or melo<>Wiggins

$900屌奶星好吸引
Pg free agent 就寧願去LA
如果要換melo 我寧願keep Wiggins
pg未續約 續完又trade唔得
melo 點會去北境
唔要melo
不了
Melo 下年完約
灰狼咪有空間重組
笠《=》Wiggins
wiggins 同 parker 同一隊話題性就高了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞